Na jaře dorazí nové zpracování Třech mušketýrů, bude mít dva díly (trailer)

Tři mušketýři: D´Artagnan je první část nového velkolepého filmového zpracování Dumasova románu. Oba snímky od francouzského režiséra Martina Bourboulona budou mít v českých kinech premiéru v příštím roce 6. dubna (první díl D’Artagnan) a 13. 12. (druhá část Milady). V rolích mušketýrů se představí Vincent Cassel (Athos), Romain Duris (Aramis), Pio Marmaï (Porthos) a François Civil (d’Artagnan). 

Od Louvru po Buckinghamský palác, z předměstí Paříže až po obléhání La Rochelle… ,v království rozděleném náboženskými válkami a ohroženém invazí Anglie zkříží hrstka mužů a žen své meče a spojí svůj osud s osudem Francie,” stojí v oficiálních materiálech studia.

Ve vedlejších rolích se objeví Eva Green nebo Louis Garrell. Pod oběma chystanými filmy je podepsána scenáristická dvojice Matthieu Delaporte a Alexandre de la Patellière. Režisér Bourboulon loni realizoval fiktivní romantické drama Eiffel o slavném architektovi.

Dvoudílný velkofilm, který stál více než 70 milionů eur, se natáčel osm měsíců ve Francii na prestižních místech, jako jsou palác Louvre, hotel Invalidovna, zámky Fontainebleau a Saint-Germain-en-Laye, pevnost Fort la Latte, Chantilly, citadela Saint-Malo a historické centrum města Troyes. Bylo zapotřebí 650 koní a 9000 komparzistů.

Michael York jako d´Artagnan v adaptaci Třech mušketýrů z roku 1973

Román Alexandra Dumase Tři mušketýři byl ve filmu zpracován už 16 krát. Přičemž nejznámější adaptací je britská verze z roku 1973, kde si roli d´Artagnana zahrál Michael York. Zajímavé je, že v roce 1978 dokonce vznikla i ruská filmová verze. Asi nejznámější francouzské zpracování pochází z roku 1961 a roli d´Artagnana si v ní střihl Gérard Barray. Naposledy vznikl v roce 2014 v britské BBC televizní seriál, který ale velkou díru do světa neudělal.

-red-
foto/video: Bioscop, Totalfilm Media archiv © 2022