Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Na jaře dorazí nové zpracování Třech mušketýrů, bude mít dva díly (trailer)

Tři mušketýři: D´Artagnan je první část nového velkolepého filmového zpracování Dumasova románu. Oba snímky od francouzského režiséra Martina Bourboulona budou mít v českých kinech premiéru v příštím roce 6. dubna (první díl D’Artagnan) a 13. 12. (druhá část Milady). V rolích mušketýrů se představí Vincent Cassel (Athos), Romain Duris (Aramis), Pio Marmaï (Porthos) a François Civil (d’Artagnan). 

Od Louvru po Buckinghamský palác, z předměstí Paříže až po obléhání La Rochelle… ,v království rozděleném náboženskými válkami a ohroženém invazí Anglie zkříží hrstka mužů a žen své meče a spojí svůj osud s osudem Francie,“ stojí v oficiálních materiálech studia.

Ve vedlejších rolích se objeví Eva Green nebo Louis Garrell. Pod oběma chystanými filmy je podepsána scenáristická dvojice Matthieu Delaporte a Alexandre de la Patellière. Režisér Bourboulon loni realizoval fiktivní romantické drama Eiffel o slavném architektovi.

Dvoudílný velkofilm, který stál více než 70 milionů eur, se natáčel osm měsíců ve Francii na prestižních místech, jako jsou palác Louvre, hotel Invalidovna, zámky Fontainebleau a Saint-Germain-en-Laye, pevnost Fort la Latte, Chantilly, citadela Saint-Malo a historické centrum města Troyes. Bylo zapotřebí 650 koní a 9000 komparzistů.

Michael York jako d´Artagnan v adaptaci Třech mušketýrů z roku 1973

Román Alexandra Dumase Tři mušketýři byl ve filmu zpracován už 16 krát. Přičemž nejznámější adaptací je britská verze z roku 1973, kde si roli d´Artagnana zahrál Michael York. Zajímavé je, že v roce 1978 dokonce vznikla i ruská filmová verze. Asi nejznámější francouzské zpracování pochází z roku 1961 a roli d´Artagnana si v ní střihl Gérard Barray. Naposledy vznikl v roce 2014 v britské BBC televizní seriál, který ale velkou díru do světa neudělal.

-red-
foto/video: Bioscop, Totalfilm Media archiv © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast