Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

FURIOSA: SÁGA ŠÍLENÉHO MAXE MÁ FINÁLNÍ TRAILER. VSTUPENKY JSOU JIŽ V PŘEDPRODEJI.

V kinech od 12. ledna (přehled a ukázky)

Do kin právě vchází nový horor M3GAN s robotickou panenkou, která se ze společnice malé holky stane vraždící bestií. O poznání klidnější bude rodinný animák ze světa Zeměplochy Úžasný Mauric. Na plátna kin se vrací restaurovaný životopisný film The Doors od Olivera Stonea. Připravena je i nová francouzská komedie Lhář na plný úvazek a také experimentální dokument s krkolomným názvem á-B-C-D-é-F-G-H-CH-í-JONESTOWN.

M3GAN (USA, 2022)

Panenka M3GAN je zázrak umělé inteligence, dokonale naprogramovaný stroj, který může být pro dítě tím nejlepším kamarádem, a co je možná ještě důležitější, dokonalým spojencem jeho rodičů. Jeho autorkou je Gemma (Allison Williams), brilantní technička, která panenku vyvíjí pro přední hračkářskou společnost. Když její sestra s manželem zahynou při autonehodě, vpadne do života Gemmy její osmiletá neteř Cady (Violet McGraw), která bouračku přežila jen s pár škrábanci. Protože Gemma to s dětmi zoufale neumí a traumatizovaná Cady potřebuje nějaké povyražení a hlavně kamarády, stane se přímo ideálním testerem pro prototyp M3GAN. Tohle rozhodnutí bude mít dalekosáhlé následky. Zpočátku se vše vyvíjí přímo skvěle – dívka se ve společnosti nové „kamarádky“ rychle zotaví a pro Gemmu je vědomí, že existuje bytost, která na Gemmu dohlédne, bude jí radit a vychovávat, ideálním řešením. Bohužel, prototypy se vyznačují tím, že bývají technicky nedokonalé a leccos se u nich může zvrtnout. Zvlášť v případě M3GAN, která je v naplnění svého klíčového poslání, tedy v ochraně Cady, ochotná udělat cokoliv. Třeba jít přes mrtvoly.

M3GAN
Horor / Thriller / Sci-Fi
USA, 2022, 101 min
Režie: Gerard Johnstone
Scénář: Akela Cooper
Kamera: Simon Raby
Hudba: Anthony B. Willis
Hrají: Allison Williams, Amie Donald, Violet McGraw, Jenna Davis, Ronny Chieng, Jen Van Epps, Brian Jordan Alvarez, Arlo Green, Stephane Garneau-Monten


Úžasný Mauric (VB, 2022)

Mauric je kocour ulice. Všemi mastmi mazaný, pořádně prohnaný a jako každá správná kočka myslí především na sebe. Jednoho dne ovšem zničehonic zjistí, že začíná mít lidské myšlenky a dokonce že opravdicky mluví. A není sám! Krysy z místního klanu jsou na tom stejně, začaly mluvit, být inteligentní a zajímat se o vzdělání. Prý sežraly něco ze skládky u magické univerzity..
Mauric a krysy vytvoří podivuhodné přátelství a do party přiberou ještě lidského kluka, který je chytrý sice jen přiměřeně, ale zato umí hrát na píšťalu. Společně pak chodí od města k městu, vyrobí tam krysí pohromu, kluk se dá najmout jako krysař a všichni nakonec shrábnou odměnu. Teď ovšem dorazili do města, kde něco nehraje. Zavání to tu spiknutím nejen na zemi, ale i pod ní. V podzemí se totiž ukrývá pořádně děsivé a zlověstné tajemství. Osvědčený trik se zvrtne a namísto hromady zlaťáků čeká úžasnou partičku Maurice, krys a kluka velké, zábavné a řádně nebezpečné dobrodružství.

Úžasný Mauric
The Amazing Maurice
Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Velká Británie / Německo, 2022, 94 min
Režie: Toby Genkel
Předloha: Terry Pratchett (kniha)
Scénář: Terry Rossio
Hudba: Tom Howe
Hrají: Gemma Arterton, Emilia Clarke, David Thewlis, Hugh Laurie, Hugh Bonneville, Himesh Patel


The Doors (USA, 1991)

V digitálně restaurovaném režisérském sestřihu se pouze na dva týdny vrací do kin portrét skupiny The Doors režiséra Olivera Stonea.
Filmové ztvárnění vzestupu i pádu slavné skupiny The Doors a jejího zpěváka Jima Morrisona – rebela a génia, který se za dvacet sedm let svého života stal legendou. Vynikající herecký výkon Vala Kilmera v hlavní roli je doprovázen skvělou hudbou a největšími hity The Doors.

The Doors
Drama / Životopisný / Hudební
USA, 1991, 140 min
Režie: Oliver Stone
Scénář: Oliver Stone, Randall Jahnson
Kamera: Robert Richardson
Hrají: Val Kilmer, Meg Ryan, Kathleen Quinlan, Kyle MacLachlan, Frank Whaley, Kevin Dillon, Michael Wincott, Michael Madsen, Josh Evans, Costas Mandylor, Dennis Burkley, John Capodice, Mark Moses, Will Jordan, Sean Stone, Robert LuPone, Floyd ‚Red Crow‘ Westerman, Billy Idol, Claire Stansfield, Wes Studi, Josie Bissett, Debi Mazar, Lisa Edelstein, Mimi Rogers, Jennifer Rubin, Oliver Stone


Lhář na plný úvazek (Francie, 2022)

Jérôme je nenapravitelný lhář. Jeho rodina a přátelé už nemohou snášet jeho každodenní výmysly a dělají vše pro to, aby jeho postoj změnili.. Jérôme však neposlouchá, co mu vyčítají, a propadá se do lží stále hlouběji, až ho jednoho dne zasáhne božská kletba: jeho lži se začnou stávat skutečností. A tehdy začíná skutečná noční můra.

Lhář na plný úvazek
Menteur
Komedie
Francie, 2022, 95 min
Režie: Olivier Baroux
Scénář: Olivier Baroux, Eric K. Boulianne, Émile Gaudreault
Kamera: Arnaud Stefani
Hrají: Tarek Boudali, Louise Coldefy, Florence Muller, Pauline Clément, Philippe Vieux, Karim Belkhadra, Bertrand Usclat, Catherine Hosmalin


á-B-C-D-é-F-G-H-CH-í-JONESTOWN (Česko, 2022)

Dětský film o největší hromadné sebevraždě 20. století rekonstruuje událost z roku 1978. Reverend Jim Jones přiměl téměř tisícovku stoupenců a stoupenkyň své sekty Chrám lidu, aby v osadě Jonestown v jihoamerické Guyaně vypili jed. Třetina z nich byly děti. Jan Bušta dává sadistům, voyerům a nekrofilům minutu na to, aby opustili kinosál. Jeho sebereflexivní dokument, který je výsledkem desetiletého časosběrného natáčení, nevyobrazuje drastické scény. Za zvuků audionahrávky z osudného dne sleduje koláž dětských přízraků, z jejichž úst zaznívá kázání o úniku před zkažeností světa.

a-B-C-D-e-F-G-H-i-JONESTOWN
Drama/Experimentální
Česko, 2022, 77 min
Režie: Jan Bušta
Scénář: Jan Bušta
Kamera: Michal Černý
Produkce: Radim Procházka, Jan Bušta
Střih: Šimon Špidla
Zvuk: Jan Balcar

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast