Ve skříni je bubák: Kostlivec děsí malou holku v prvním traileru

První trailer k filmu Kostlivec (The Boogeyman) je tady a napovídá, jak režisér Rob Savage (Host) zpracoval jeden z nejděsivějších příběhů Stephena Kinga. Film, který si původně objednala společnost 20th Century Studios pro Hulu, bude nakonec uveden v kinech.

Původní povídka The Boogeyman byla poprvé publikována v roce 1973 v jednom z čísel časopisu Cavalier. Příběh je vyprávěn očima psychiatra, který naslouchá pacientovi, jenž tvrdí, že je terčem útoku nadpřirozené bytosti. Jak zoufalý muž psychiatrovi vypráví, strašidlo proklelo jeho rodinu a šlo po jednom z jeho dětí. Přestože smrt každého dítěte lze vysvětlit přirozenými příčinami, protože děti se mohou v noci třeba udusit, muž je přesvědčen, že našel dostatek důkazů, které dokazují, že bubák je skutečný. Psychiatr nakonec mužovu historku odmítne jako fantazii, dokud se lékař nestane novým terčem nebezpečného stvoření.

Jak ukazuje nový trailer, Kostlivec není přímou adaptací původního Kingova díla. Místo toho film působí jako jakési pokračování, které sleduje dvě dcery psychiatra.

Ačkoli myšlenka monstra, které se skrývá ve skříních, může znít poněkud fádně, King v roce 1973 proměnil tento koncept v nervy drásající příběh. Jak prozrazuje nový trailer, filmová adaptace chce Kingův příběh uctít tím, že ze strašidla udělá opravdu děsivou podívanou.

Kostlivec (foto: 20th Century Studios)

Ve filmu hrají Chris Messina, David Dastmalchian, Marin Ireland a Madison Hu. Scénář napsal Mark Heyman na základě původní předlohy scenáristů filmu Tiché místo Scotta Becka a Bryana Woodse a Akela Coopera.

Kostlivec je jednou z mnoha kingovských adaptací, které mají být uvedeny do kin v roce 2023 a později. V přípravě je také nová adaptace spisovatelovy upírské klasiky Prokletí salemu a prequel Řbitovu zviřátek z roku 2019.

Kostlivec vejde do českých kin 8. června v distribuci společnosti Falcon.

-red-
foto/video: Falcon, 20th Century Studios © 2023