Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

SkyShowTime k nám dorazí za pár týdnů, divákům vrátí řadu titulů z HBO Max

Jestli jste doteď měli v nabídce streamovacích služeb bordel, věřte, že bude hůř. Na náš trh již za pár týdnů vstoupí další z nich. SkyShowtime v sobě kombinuje existující služby Paramount+ a Peacock a je tedy kolekcí obsahu od Paramountu, Universalu, animáků od Dreamworks a jejich všech přidružených značek, kromě toho ale po dnešním oznámení v Evropě nabyla i práva na několik pořadů z dílny konkurenčního HBO Max.

skyshowtime_2022

Počítalo se, že portfolio SkyShowTime nabídne třeba nový Top Gun, řadu hororových klasik, kompletní Transformers, Mimoně, Jurské parky nebo ságu Rychle a zběsile. Seriálovým tahákem mělo být třeba Halo podle legendární sci-fi videohry nebo vrahounský miláček Dexter. Podle dnešního oznámení služba ale k tomu všemu koupila práva na 21 místních seriálů z knihovny HBO Max.

Mizení titulů z HBO Max se vloni v létě stalo jedním z prvních viditelných důsledků loňské fůze společností Warner Bros. a Discovery, byť asi ne takovým, jaký by si diváci představovali. Po stopce mnoha komiksovým seriálům ze streamovací služby HBO v jednotlivých teritoriích mizela spousta obsahu a šéf firmy David Zaslav navíc kvůli úsporám v sumě zhruba tří miliard dolarů pozastavil nejen expanzi na nové trhy, ale i natáčení regionálních pořadů z Evropy.

V praxi to pro nás tehdy znamenalo nejen zastavení tvorby nového českého obsahu, ale i postupnou ztrátu již hotových seriálů, jako byla třeba špionážní série Bez vědomí nebo lifestylový gastropořad Spolu a hladoví Lukáše Hejlíka. Bezdomovcem se dočasně stal i již dotočený seriál Vítěz, který se tehdy teprve na HBO Max měl dočkat své premiéry. Komedie režiséra Jiřího Hřebejka má vyprávět o slovenském premiérovi, který končí svou dlouholetou politickou kariéru a s obtížemi se vrací do života normálního smrtelníka.

Jak po dnešku víme, všechny tři seriály HBO v rámci úspor a restrukturalizací prodalo nově vznikající konkurenční službě, a znovu je tedy uvidíme jako tzv. SkyShowtime Originals. Spolu s nimi tuto nálepku na nové službě dostane třeba finská kriminálka ID o podvodech s uměním nebo třeba polské drama o sukničkářském spisovateli Warszawianka.

Pro SkyShowTime to znamená nejen 150 hodin lokálního obsahu, hlavně tím ale významně urychlilo svůj vstup na náš trh, ke kterému by tak mělo dojít do tří měsíců, tj. nejpozději v březnu 2023. Služba aktuálně v Česku i jinde po Evropě buduje týmy, které mají být za obsahovou produkci v jednotlivých zemích zodpovědny.

-red
zdroj: SkyShowTime 

foto/video: SkyShowTime, HBO © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast