Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

D´Artagnan má nový trailer, první díl Třech mušketýrů jde do kin o Velikonocích

Nové zpracování známého románu Alexandra Dumase bude rozdělené do dvou dílů. První díl velkolepého francouzského zpracování se jmenuje Tři mušketýři: D´Artagnan a do kin vejde už 6. dubna. Oba snímky od francouzského režiséra Martina Bourboulona půjdou do kin s českým dabingem i titulky.

Druhá část s podtitulem Milady pak dorazí do českých kin 13. prosince. V rolích mušketýrů se představí Vincent Cassel (Athos), Romain Duris (Aramis), Pio Marmaï (Porthos) a François Civil (d’Artagnan). 

Od Louvru po Buckinghamský palác, z předměstí Paříže až po obléhání La Rochelle… ,v království rozděleném náboženskými válkami a ohroženém invazí Anglie zkříží hrstka mužů a žen své meče a spojí svůj osud s osudem Francie,” stojí v oficiálních materiálech studia.

Ve vedlejších rolích se objeví Eva Green nebo Louis Garrell. Pod oběma chystanými filmy je podepsána scenáristická dvojice Matthieu Delaporte a Alexandre de la Patellière. Režisér Bourboulon loni realizoval fiktivní romantické drama Eiffel o slavném architektovi.

Režisér Martin Bourboulon na place Třech mušketýrů 

Dvoudílný velkofilm, který stál více než 70 milionů eur, se natáčel osm měsíců ve Francii na prestižních místech, jako jsou palác Louvre, hotel Invalidovna, zámky Fontainebleau a Saint-Germain-en-Laye, pevnost Fort la Latte, Chantilly, citadela Saint-Malo a historické centrum města Troyes. Bylo zapotřebí 650 koní a 9000 komparzistů.

Víte tohle?
Mušketýři, které si dnes představujeme díky románu Dumase jako brilantní šermíře, vděčí za své jméno úplně jiné zbrani, mušketě. Byl to král Ludvík XIII., který se v roce 1622 rozhodl nahradit arkebuzu některých svých jezdců mušketou, předchůdkyní pušky. Vznikla tak první „Compagnie de Mousquetons du Roi“, která nakonec nesla oficiální název „Musquetaires du Roi“ (Královi mušketýři).

Román Alexandra Dumase Tři mušketýři byl ve filmu zpracován už 16 krát. Přičemž nejznámější adaptací je britská verze z roku 1973, kde si roli d´Artagnana zahrál Michael York. Asi nejznámější francouzské zpracování pochází z roku 1961 a roli d´Artagnana si v ní střihl Gérard Barray.

-red-
foto/video: Bioscop, Totalfilm Media archiv © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast