Invalida: Godla a Rytmus v černé komedii o kolosální pomstě (trailer)

V divokých devadesátkách se odehrává Invalida – nový film nejen o velké pomstě, ale i nejpevnějším přátelství. A všechno to odstartuje jedna nevinná věc – kazeťák vyhozený z okna. Do kin snímek režiséra Jonáše Karáska vtrhne 20. dubna a už jeho trailer naznačuje, že to bude mimořádná jízda!

Šusťákové soupravy, pestrobarevná saka, velké kazeťáky, videopřehrávače, kýčovitá techno hudba, videopůjčovny na každém kroku, nové společenské poměry, záplava různých podvodníků, začínající organizovaný zločin. V této době a prostředí anonymního maloměsta se odehrává příběh Laca, na svou profesi hrdého údržbáře místního muzea, který se kvůli své výbušné povaze ocitá v nesprávném čase na nesprávném místě, a po setkání s drsnými podvodníky skončí na vozíku. Když pak zjistí, že spravedlnost je nedosažitelnou utopií, rozhodne se vzít věci do vlastních údržbářských rukou. Začíná pomsta, jakou jste ještě neviděli. A poznáte přátelství, jaké by vás ani nenapadlo.

Invalida (foto: CinemArt)

Invalida je po úspěšných snímcích Kandidát a Amnestie třetím celovečerním filmem režiséra Jonáše Karáska. „Důležitým tématem v našem filmu je kvalita mezilidských vztahů a fungování v rodině, což někdy řeší každý z nás. Přestože ve filmu otevíráme několik vážných témat, děláme to, myslím si, s humorem. Někdy až nekorektním a na hraně, což by diváky mohlo bavit,“ říká o filmu jeho režisér.

Vedle Zdeňka Godly a Gregora Hološky se objeví Klára Melíšková, Daniel Fischer, Ivo Gogál, Olga Belešová, Sväto Malachovský, Sáva Popovič a také populární tváře slovenské rapové scény: Rytmus v roli romského lichváře, Majk Spirit a rapper VEC jako policisté.

Rytmus také společně s Igorem Kmeťem jr. nahráli k filmu romskou verzi populární písně skupiny Modus Úsmev z roku 1977. Videoklip má od jeho uvedení na YouTube téměř 900 tisíc zhlédnutí. V původním znění ji zpívali Miroslav Žbirka, Marika Gombitová a Janko Lehotský.

-red-
foto/video: CinemArt © 2023