Medvídek Pú: Krev a med – Stokorcový les čeká masakr (trailer)

Medvídek Pú přestává být laskavým obtloustlým ňoumou a chystá pořádný masakr. Antropomorfní šelma i jeho přátelé se dočkal 95. výročí svého prvního uvedení, čímž se dle amerického autorského práva stává dílem s volnou licencí. Přirozeně proto nedisneyovští filmaři okamžitě vycítili příležitost a fanoušci oblíbené dětské knížky a medvídkových kreslených trampot se mohou začít těšit na hororový snímek s názvem Medvídek Pú: Krev a med.

V příběhu, ve kterém odrostlý Kryštůfek Robin odjíždí na vysokou školu, se Pú spolu s Prasátkem musí postarat sami o sebe. Dosud nepoznané hladovění domestikovaných zvířat nicméně vede k jejich zdivočení, a kdysi roztomilí chundelatí přátelé vyrazí ze svých domečků ven hledat kořist. Stokorcový les brzy zbarví rudá krev.

Medvídek Pú: Krev a med je první hororovou adaptací klasické knihy A.A. Milneho. Diváci se s tímto příběhem setkávají v různých pohádkových zpracováních již desítky let. Podle amerických zákonů vyprší autorská práva 95 let po prvním zveřejnění, což v případě Medvídka Pú skončilo v roce 2021, a postavy mohou být volně použity v dalších příbězích od 1. ledna 2022. Souběžně vznikla aktuální filmová adaptace, která navazuje na tradici hororů a snaží se být důstojným nástupcem Vřískotu a dalších shlasherů. Tvůrci již vyjádřili naději na pokračování, v němž by zvířecí instinkty mohly být ještě důležitější než v prvním díle.

Film uvidíme 2. března i v našich kinech. Potenciál má minimálně k tomu, aby byl A. A. Milne rotující v hrobě využit jako nevyčerpatelný zdroj čisté energie.

-red-
foto/video: Vertigo Distribution, Totalfilm Media © 2022