Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Warneři dnes slaví 100 let od založení studia (video)

Warner Bros. je známé jako jedno z největších studií na světě a právě dnes 4. dubna 2023 slaví stoleté výročí. Jméno bratrů Warnerových je synonymem pro zábavu už deset dekád a jeho počátky sahají ke čtyřem bratrům, kteří ho v roce 1923 založili. K tomuto výročí vyšlo několik zajímavých střihových videí, na které se můžete nyní podívat s českými titulky. Studio také oznámilo mnoho akcí spojených se stoletým výročím. Většina se jich ale bude konat v rámci Spojených států.

Společnost Warner Bros. byla založena Albertem, Samem, Harrym a Jackem Warnerovými a zaregistrována 4. dubna 1923. Po celý letošní rok plánuje studio oslavovat svoje výročí a zejména nabízet divákům návraty ke svým klasickým filmovým hitům. To bude probíhat zejména v Americe a vybraných evropských zemích.

Mezi světové hity společnosti patří série o Harrym Potterovi, Pánovi prstenů, Hobitovi, Matrix, komiksové adaptace ze světa DC, Dannyho parťáci, hororová série TO nebo televizní seriály jako Přátelé či Teorie velkého třesku. V portfoliu se nachází i filmy Christophera Nolana ale i klasické filmy jako Čaroděj ze země Oz, Karlík a továrna na čokoládu nebo Řidič slečny Daisy.

V poslední době se skupina Warner Bros. Discovery potýká s finančními i obsahovými problémy, které se (mnohdy metodou pokus – omyl) snaží vyřešit ředitel David Zaslav. Warneři nyní například chystají společně s DC restart celého filmového komiksového univerza pod taktovkou režiséra Jamese Gunna.

Do historie této společnosti nás brzy na HBO Max uvede nový třídílný dokument. Programové maratony a speciální epizody některých seriálů se objeví napříč domácími i mezinárodními sítěmi společnosti. Společnost Warner Bros. Home Entertainment vydá řadu filmových a televizních pořadů na digitálních a domácích nosičích.

Mezi živé akce spojené se stým výročím patří série koncertů při svíčkách, které se budou konat v různých městech, dubnový festival klasických filmů TCM v Los Angeles, limitované promítání titulů WB v kinech a další.

Studio k výročí nechalo vyrobit nové hračky, oblečení a sběratelské předměty. K dispozici budou také předměty zobrazující vývoj loga WB, které ukážou, jak se zlatý štít měnil v průběhu jednoho století. Série Mashup také ukáže vývoj designu postaviček v průběhu let, zejména Looney Tunes, kteří studio provázeli dlouhé dekády.

Looney Tunes (foto: archiv)

Sběratelé Blu-ray a DVD se mohou těšit na zbrusu nové edice klasických filmů společnosti Warner Bros i řadu nových kolekcí, které budou teprve oznámeny. V Česku vydává obsah Warner Bros. společnost Magic Box, v jejímž katalogu se nachází jak novinková tak klasická díla z portfolia studia.

K nejočekávanějším filmům letoška v produkci Warner Bros. patří komiksové adaptace Flashe či Blue Beetla. V Česku distribuuje obsah studia společnost Vertical Entertainment.

-red-
TM & © 2022 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ALL RIGHTS RESERVED.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast