Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

SONY KOMIKSOVKA LOVEC KRAVEN BYLA Z LÉTA PŘESUNUTA AŽ NA 12. PROSINCE. KARATE KID BUDE DÍKY TOMU AŽ V KVĚTNU 2025.

Mořská víla, podmořská bytost a skejťák. Mrkněte do dabingu Krakenteeny Ruby (video)

V novince od tvůrců Shreka nebo Jak vycvičit draka se ponoříme do divokého a turbulentního života na normální střední škole, kde studuje jedna velmi plachá teenagerka. Ta ke svému zděšení zjistí, že je přímou členkou mýtického rodu mořských krakenů, že její osud leží v hlubinách oceánu a že jí čekají dobrodružství, jaká si ani ve snu neuměla představit. Jenže když vám je šestnáct jako Ruby Gillmanové, tak rozhodně nechcete vyčnívat, ale v tichosti zapadnout mezi ostatní spolužáky. Mrkněte s námi do zákulisí českého dabingu.

Hlavním úkolem Krakenů je chránit oceány před mocichtivými a zákeřnými mořskými vílami a tenhle boj o moc už probíhá celou věčnost. Teď ovšem dostal nový rozměr. Nejpopulárnější holka ve škole, Chelsea, je totiž ve skutečnosti mořská víla, a když se jí podaří odhalit identitu Ruby, rozhodne se jí udělat ze života peklo. Jestli má tahle plachá puberťačka ochránit sebe a své blízké, bude muset v sobě rychle objevit schopnosti, které dělají krakena krakenem.

V českém znění se objevují zkušení dabéři, jako matador Miroslav Etzler:U tohohle se člověk vyblbne, k animovanému filmu mám velmi vřelý vztah. Fascinuje mě, kam se v dnešní době dostal. Pamatuju postavičky, co se sotva pohly. Dnes je to podstatně sofistikovanější záležitost,“ dělí se o svou zkušenost herec, který se do uší zapsal třeba jako hlas marvelovských záporáků. „Je to obrovský dobrodružství, který se odehrává nejenom pod vodou,“ chválí film i čím dál obsazovanější Marek Lambora, kterému se po nedávné zkušenosti s princem Erikem u podobných filmů zřejmě zalíbilo.

Poměrně nová v oblasti dabingu možná je oblíbená herečka Veronika Khek Kubařová, v roli záporačky a puberťačky Chelsea jí to ale neubírá na entuziasmu: „Nedabuju úplně poprvé, cítím se ale jako na prvních zkouškách na konzervatoři, kde člověk musel jednu věc několikrát opakovat. Ale zároveň se mi tím splnil sen, takže se ve mě mísí frustrace z toho, že mi to nejde, s obrovskou radostí.

Jak se dabing i celý film o krakenní holce povedly se můžete s dětmi podívat už od 29. června. Krakenteenu Ruby do kin uvádí CinemArt.

-red-
foto/video: Totalfilm Media, CinemArt © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast