Matka v trapu: Když je všechno v háji, potřebuješ kamarádku (natáčení)

Může se to stát každému z nás. Najednou máte pocit, že se vám život hroutí pod rukama a vy už to prostě nedáváte. Máte chuť od všeho utéct, potřebujete oddechový čas, abyste dali věci do pořádku. Když si říkáte, že je všechno v háji, je dobré mít nablízku kamarádku! Začalo natáčení nové komedie podle stejnojmenné knihy Uljany Donátové s Petrou Hřebíčkovou v hlavní roli.

Matka v trapu – Lenka Vlasáková a Petra Hřebíčková

Hlavní hrdinka komedie Matka v trapu Sylvie (Petra Hřebíčková) má dobré místo v reklamní agentuře, pracovní úspěchy, krásné, vzorné děti a její manžel je známý malíř. Na první pohled štěstí. Jenže… je to pravda?

Šéf reklamky Karel (Bob Klepl) na Sylvii právě nahrnul několik nesplnitelných úkolů, do toho volali ze střední školy, aby vyřešila další z prohřešků svého syna a Sylviin manžel Tomáš (Jaroslav Plesl) je jako obvykle nedostupný, protože malování mu už pár let moc nejde. A všichni si zvykli, že Sylvie všechno vyřeší, zařídí, zaplatí. V Sylvii, která vždycky chtěla vidět věci z té nejlepší stránky, se najednou něco zlomí. To je přesně ta chvíle, kdy se vám chce od všeho utéct. Je to náhoda nebo osud, že Sylvii zastaví taxi, které řídí Anna (Lenka Vlasáková)? A jak se někdy stává, cizímu člověku na sebe řekneme věci, které se ostýcháme prozradit vlastní matce. Ostatně Sylviina máma Regina (Jana Švandová) má vždy připravenou nějakou kritickou poznámku, zvláště co se týká Tomáše. Podle ní není ani vhodný manžel pro Sylvii, ani vhodný otec pro Sylviiny děti. A jako zeť je… naprosto nesnesitelný.

Matka v trapu – Jaroslav Plesl

Sylvie na Annu vysype své životní průšvihy… a stane se něco neočekávaného. Anna jí nabídne na pár dní pronájem volného pokoje, aby si Sylvie mohla utřídit myšlenky a najít řešení. Dvě ženy, které se potkaly naprosto neplánovaně, poznávají jedna druhou a díky tomu i sebe samé. Dostávají šanci vrátit své rozhárané životy zpět do správných kolejí. A navíc je tu velmi sympatický Annin bratr (Marek Němec). Možná je to začátek jednoho velkého přátelství…

Komedie Matka v trapu vychází ze stejnojmenné knihy Uljany Donátové, která je také autorkou scénáře. Film natáčí režisérka Hana Hendrychová v produkci Svatky Peschkové a Nely Schlaichertové.

„S nadsázkou říkáme, že jsme taková ženská síla,“ tvrdí scenáristka, režisérka i obě producentky. „Ženské přátelství cítíme jako určitou životní jistotu, něco, co člověka podrží a zároveň nakopne. A druhou důležitou věcí je humor. Chceme, aby příběh Matky v trapu vyprávěl o obyčejných lidských věcech s nadhledem, protože pak je všechno v životě o chloupek jednodušší. Naše hrdinky se dokáží zasmát samy sobě a věříme, že s nimi se zasměje i divák v kině,“ dodávají.

Natáčení se uskuteční v průběhu června v Praze a okolí, s premiérou počítá distributor, společnost Falcon 29. února 2024.

-red-
foto: V. Resler, Falcon © 2023