Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

V kinech od 6. července (přehled a ukázky)

Pouhé tři premiéry nás čekají při prvním prázdninovém premiérovém čtvrtku. V dalším pokračování hororové série Insidious: Červené dveře bude těžce zkoušená rodina čelit své minulosti. Netypický žánrem točícím se okolo teroristického útoku je francouzská komedie Hrdina nikoho. A nakonec je tu slovenská komedie o padesátileté znuděné workoholičce To ty nosíš smůlu, lásko.

Insidious: Červené dveře (USA, 2023)

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) a vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, a čelit temné minulosti své rodiny a zároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi.

Insidious: Červené dveře
Insidious: The Red Door
Horor / Thriller / Mysteriózní
USA, 2023, 107 min
Režie: Patrick Wilson
Scénář: Scott Teems
Hudba: Joseph Bishara
Hrají: Ty Simpkins, Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye, Barbara Hershey, Spencer Locke, Caitlin Gerard, Joseph Bishara, Hiam Abbass


Hrdina nikoho (Francie, 2022)

Zpráva o teroristickém útoku ve francouzském městě Clermont-Ferrand zastihne Isadoru a Médérica v posteli. Médéric, sympatický, nenápadný muž okolo třicítky, je do starší vdané prostitutky Isadory bezhlavě zamilovaný. Útok jejich vztah v Hotelu de France náhle ukončí. V městě vládne zmatek, během něhož se objevuje Selim. Mladý bezdomovec arabského původu dostane od Médérica přístřeší a peníze. Ten však začne mít podezření, že Sélim by do útoku mohl být zapletený a zavolá policii. Mezitím se objeví Isadorin manžel a jeho žárlivost začíná roztáčet živý, místy bouřlivý kolotoč postav. Film Alaina Guiraudieho je ve svém vyprávění o nemožné lásce, paranoie společnosti a sousedské solidaritě zčásti vážný, zčásti vtipný a satirický. Nenuceně otevírá i témata obrazu těla, stárnutí, náboženství a sexuální orientace. Čím víc jednotlivců vstupuje do hry, tím nepředvídatelnější a překvapivější se stává děj. A přestože chvílemi příběh působí až absurdně, ke svým neobvyklým postavám se chová láskyplně.

Hrdina nikoho
Viens je t’emmène
Komedie
Francie, 2022, 99 min
Režie: Alain Guiraudie
Scénář: Alain Guiraudie, Laurent Lunetta
Kamera: Hélène Louvart
Hudba: Xavier Boussiron
Hrají: Doria Tillier, Noémie Lvovsky, Nathalie Boyer, Renaud Rutten, Jean-Charles Clichet, Ilies Kadri


To ty nosíš smůlu, lásko (Slovensko, 2023)

Padesátnice Monika má pocit, že v životě dosáhla všechny pro společnost důležité mety. Dítě už má odrostlé a jako workoholičce se jí kariérně velmi daří. S manželem má však společného stále méně a méně a v myšlenkách se stále častěji vrací do mládí, kdy se nebála vybočit ze zajetých kolejí a uměla ocenit krásu okamžiku. Monika se rozhodne objevit své dobrodružné já a přihlásí se na kurz lezení, který pořádá Igor. Ten je absolutním protikladem Moniky – spontánní až chaotický blázen, celoživotní dobrodruh bez sebereflexe a smyslu pro zodpovědnost, který se zmítá v problémech, za které může jeho lehkovážný životní styl.

To ty nosíš smůlu, lásko
Smolu nosíš ty, láska
Romantický / Komedie
Slovensko, 2023, 101 min
Režie: Samo Spišák
Scénář: Lukáš Obermajer
Kamera: Lukáš Teren
Hudba: Juraj Haško
Hrají: Michaela Mikulášová-Čobejová, Ivan Franěk, Leona Skleničková, Jakub Štáfek, Ady Hajdu, Marko Igonda, Vladimír Čema

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast