Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Téma: Fenomén Tlapkové patroly se vrací, tentokrát ve stylu Power Rangers

Ať už máte doma několik vlastních ratolestí nebo třeba jen občas minete výlohu nějakého toho hračkářství, fenomén Tlapkové patroly vás nejspíš neminul. Tato smečka psích záchranářů je pro spoustu dnešních dětí stejnou srdcovkou, jako možná pro jejich rodiče bývali Tom a Jerry nebo Scooby-Doo, a pod vedením svého pánečka Rydera se prohání po televizních obrazovkách už celou dekádu. Za tu dobu se rozrostla o více než dvě stě epizod, tuny a tuny hraček, nějaké ty videohry a samozřejmě i filmy. Naposledy se Patrola na velká plátna podívala před dvěma lety a letos se vrací v o poznání svítivějším sci-fi kabátku.

Stačí jediný pohled na plakáty a trailery nového snímku Tlapková patrola ve velkofilmu a v porovnání s jedničkou na vás najednou vyskakuje samý neon, laser a blesky. Člověk by si skoro pomyslel, že namísto pokračování dětského animáku o štěnatech má před sebou hodně nečekanou novou verzi Power Rangers nebo Trona. Není tomu tak. Zatímco první film sloužil víceméně jako shrnutí těch nejzákladnějších příběhů z arzenálu Tlapkové patroly, dvojku se tvůrci rozhodli ozvláštnit a vrhnout se na podstatně ulítlejší příběh Mighty Pups (počeštěle Mocná štěňátka).

Mighty Pups byla vůbec první prodloužená epizoda, kterou Tlapková patrola kdy odvysílala, a od misí v ulicích města Adventure City to byl pořádný skok směrem k fantastičnu. Stejně jako kdysi v seriálu se ve druhém filmu Tlapkové patroly řítí k zemi záhadný meteorit. Nejedná se ale o ledajaký vesmírný šutr, ale magický objekt, který po svém dopadu obdaruje Patrolu zvláštními superschopnostmi. Záchranářská štěňátka tedy zničehonic dovedou poletovat vzduchem, zvedat těžká břemena, nebo svištět po čtyřech obrovskou rychlostí.

Ve druhém díle tedy Tlapková patrola plně najíždí na superhrdinskou vlnu. Úspěšné komiksové trháky jsou ale letos spíše výjimkou než pravidlem, snad se tedy tato nepříjemnost na návštěvnosti v kinech nepodepíše. První film se v kinech musel potýkat s covidem a ještě k tomu ho studio poslalo ve stejný den také na streaming. I přes všechny tyto překážky to ale celosvětově dotáhl na více než sto padesát milionů dolarů a hlavně mladší diváci jej přijali bez výhrad. Jestli tedy hledáte, kam vytáhnou prťata, Tlapková patrola ve velkofilmu vstupuje do našich kin 28. zaří.

Petr Schön, Totalfilm.cz
foto/video: CinemArt © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast