Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

V kinech od 12. října

Další z filmů, který byl letos představen ve Varech, míří do českých kin. Tentokrát jde o putování kočovného herce ve filmu Citlivý člověk podle prózy Jáchyma Topola. Dorazil konečně také vítěz loňských Mezipater – francouzské drama Pět ďáblů. Na plátna dorazil také nový Vymítač ďábla, maďarské animované sci-fi White Plastic Sky a pokračování francouzského animáku Esa z pralesa 2 s podtitulem Světové dobrodužství. Limitovaně bude v kinech uveden i jeden z nejvýdělečnějších koncertů všech dob – Taylor Swift: The Eras Tour.

Citlivý člověk (Česko, 2023)

Po dlouhém putování Evropou se domů vrací kočovný herec Táta Mour se svou ženou Mámou a syny, jedenáctiletým Eliášem a teprve ročním Bratříčkem. Chtějí se konečně usadit a vést normální život. Doma však na ně nic a nikdo nečeká. Přivítá je jen samozvaná domobrana, která nahradila policii. Jsou vyštváni na útěk, který se mění v putování magickou a krutou krajinou, kterou obývají neškodní podivíni, ale i nebezpečné lidské smečky. Jejich cesta se protíná s lidskými osudy, které rozkrývají vzájemné vztahy mezi členy prchající rodiny. Táta, který si jindy neví rady s vlastním životem, musí začít o své děti a rodinu bojovat. A také nechat syna Eliáše stát se dospělým, možná dospělejším, než je on sám.

Citlivý člověk
Drama / Road movie / Komedie
Česko / Slovensko, 2023, 120 min
Režie: Tomáš Klein
Předloha: Jáchym Topol (kniha)
Scénář: Tomáš Klein, Lucie Vaňková, Kateřina Traburová
Kamera: Dušan Husár
Hudba: Pjoni
Hrají: David Prachař, Jaroslav Cuhra, Tatiana Dyková, Jiří Schmitzer, Vladimír Javorský, Jiří Lábus, Alexandra Borbély, Milan Mikulčík, Halka Jeřábek Třešňáková, Ján Jackuliak, Jan Jankovský


Pět ďáblů (Francie, 2022)

Desetiletá samotářská Viky žije s rodiči v malé alpské vesnici. Od ostatních dětí, které se jí posmívají kvůli bujné kštici, se liší nejen barvou pleti, ale zejména nadpřirozenými schopnostmi. Jak jednoho dne zjistí její matka Joanne, instruktorka aqua aerobiku v místním bazénu, Viky má výjimečně vytříbený čich. Jeho pomocí dokáže reprodukovat a uchovávat oblíbené pachy. Když se ve vsi po deseti letech objeví otcova sestra Julia, začne Viky díky svým schopnostem pozvolna rozplétat temná rodinná tajemství… Léa Mysius obohatila vizuálně i zvukově fascinující žánrovou podívanou o existenciální rozměr i vhled do mentality maloměstské komunity.

Pět ďáblů
Les Cinq Diables
Drama / Fantasy / Romantický
Francie, 2022, 96 min
Režie: Léa Mysius
Scénář: Léa Mysius, Paul Guilhaume
Kamera: Paul Guilhaume
Hudba: Florencia Di Concilio
Hrají: Adèle Exarchopoulos, Daphne Patakia, Noée Abita, Patrick Bouchitey, Moustapha Mbengue, Swala Emati, Sally Dramé, Hugo Dillon, Antonia Buresi, Charlotte Bon Bornier, Stéphanie Lhorset, Inès Helouin, Merwan Rim, Habib Rharbaoui, Jade Kleine, Julien Reneaut, Clara Borne, Johara Telli, Anaïs Estival, Alexandra Fernandes, Leïa Giraud, Eva Queiros, Margot Raynaud, Eloah Louisjuste


Vymítač ďábla (USA, 2023)

Příběh nového Vymítače ďábla začal na Haiti, kde fotograf Victor (na Oscara nominovaný Leslie Odom, Jr.) přišel před dvanácti lety v důsledku katastrofálního zemětřesení o těhotnou manželku. Naštěstí se podařilo zachránit novorozenou dcerku Angelu, o kterou se Victor od té doby vzorně stará. Absolutně ho proto vykolejí, když se jednoho dne Angela nevrátí domů ze školy. Zmizela společně se spolužačkou Katherine v lese za městem a zoufalí rodiče, policisté, vojáci a dobrovolníci po nich marně pátrají. Třetího dne se stane zázrak. Dezorientované a vyčerpané dívky se objeví na malé farmě, daleko od místa, kde zmizely. Bezmeznou radost však záhy vystřídá narůstající znepokojení. Po důkladném lékařském vyšetření jsou sice Angela i Katherine označeny za zcela zdravé, jejich chování ale naznačuje, že si z toho, co prožily, odnesly víc než jen nepříjemnou vzpomínku. Zkušený exorcista by na první pohled poznal, že jsou obě dívky posedlé. Victor je ale pragmatik, který na peklo ani nebe nevěří, dokud ho nezažije na vlastní kůži. Tou dobou už ale může být pozdě. Pro všechny.

Vymítač ďábla: Znamení víry
The Exorcist: Believer
Horor
USA, 2023, 111 min
Režie: David Gordon Green
Scénář: Peter Sattler, David Gordon Green
Kamera: Michael Simmonds
Hudba: Amman Abbasi, David Wingo
Hrají: Leslie Odom Jr., Ann Dowd, Jennifer Nettles, Lidya Jewett, Olivia Marcum, Ellen Burstyn, Raphael Sbarge, Linda Boston, E.J. Bonilla, Antoni Corone, Danny McCarthy, Norah Murphy, Okwui Okpokwasili


White Plastic Sky (Maďarsko, Slovensko, 2023)

Budapešť, 2123. Tváří v tvář ubývajícím zdrojům může lidská rasa přežít pouze díky osudovému kompromisu: po dovršení 50 let je každý občan postupně přeměněn ve strom. Když Stefan zjistí, že se jeho milovaná žena Nora dobrovolně přihlásila k darování vlastního těla dávno před vymezeným věkem, vydává se na dobrodružnou cestu, aby ji zachránil za každou cenu.

White Plastic Sky
Műanyag égbolt
Animovaný / Drama / Romantický / Sci-Fi
Maďarsko / Slovensko, 2023, 110 min
Režie: Tibor Bánóczki, Sarolta Szabó
Scénář: Sarolta Szabó, Tibor Bánóczki
Hudba: Christopher White
Hrají: Tamás Keresztes, Zsófia Szamosi, Géza D. Hegedűs, Judit Schell, István Znamenák, Márton Patkós, Renátó Olasz


Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství (Francie, 2023)

S.O.S.! Tajemný superpadouch pokryl džungli toxickou růžovou pěnou, která vybouchne při kontaktu s vodou! Na pomoc jsou přivoláni ti nejlepší z nejlepších. Esa z pralesa! Do období dešťů zbývá méně než měsíc. Naši hrdinové, ke kterým se přidávají noví spojenci, musí najít protijed. Od ledových zemí na severu, přes Evropu, Asii a Střední východ se vydávají na své největší dobrodružství. Tentokrát čelí protivníkovi chytřejšímu a ďábelštějšímu než kdy předtím. Pro Maurice a jeho přátele začíná boj za záchranu jejich domova!

Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství
Les As de la jungle 2 – Opération tour du monde
Animovaný / Dobrodružný
Francie, 2023, 89 min
Režie: Laurent Bru, Yannick Moulin, Benoît Somville
Scénář: David Alaux, Eric Tosti, Jean-François Tosti
Hudba: Olivier Cussac
Hrají v českém znění: Daniel Krejčík, Igor Bareš, Jakub Kohák, René Slováčková, Zdeněk Mahdal, Josef Polášek, Jaromír Meduna, David Novotný, Tomáš Juřička a další


Taylor Swift: The Eras Tour (USA, 2023)

Největší hudební hvězda současnosti vtrhne na velká plátna kin! Ponořte se do jedinečného koncertního snímku a užijte si dechberoucí pohled na turné, které se zapíše do dějin. Přijďte ve stylu „Eras Tour“ a nezapomeňte doma své náramky přátelství!

Taylor Swift: The Eras Tour (koncert)
Hudební / Dokumentární
USA, 2023, 160 min
Režie: Sam Wrench
Hrají: Taylor Swift

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast