Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Režisér Bullet Trainu vzdává hold své původní profesi v akční komedii Kaskadér (trailer)

Kaskadéři jsou často jediní lidé na place, kteří nic nepředstírají. Přesně to chtěl režisér Atomic Blonde, Deadpoola 2 a Bullet Trainu, David Leitch, zachytit ve své nové akční komedii Kaskadér. Aby ne. Sám má s touhle náročnou profesí dost zkušeností. Mrkněte na nový trailer.

David Leitch má za sebou historii odvážných kaskadérských kousků, kdy jako kaskadér Matta Damona ve filmu Bourneovo ultimátum propadal okny a jako dvojník Brada Pitta ve filmech Klub rváčů a Pan a paní Smithovi se nechal vyhodit do vzduchu a rozprášit na prach.

Ve své novince chtěl podle svých slov natočit film absurdně komický, romantický a dechberoucí, a zároveň vzdát upřímnou poctu těm umělcům, kteří pro zábavu riskují život a zdraví. Jedním ze způsobů, jak zůstat své profesi věrný, pak pro něj bylo držet smrtící akci ve filmu co nejautentičtější. „V moderní kinematografii samozřejmě používáme CGI každou chvíli. Ale když natáčíme milostný dopis kaskadérům a štábům, díky nimž tyto filmy ožívají, chtěli jsme padat z výšky do airbagů a skákat s auty pěkně postaru.

Film inspirovaný osmdesátkovým seriálem The Fall Guy vypráví o dobitém kaskadérovi, který už má své nejlepší roky za sebou, ocitne se ale na natáčení s hvězdou, pro kterou kdysi dávno dubloval a která ho nahradila. A ta se pak najednou ztratí. Hrdina z dělnické třídy filmu tak musí zmizelou star vypátrat, vyřešit spiknutí a pokusit se získat zpět svou životní lásku. A zvládat u toho svou každodenní práci. Může tohle dopadnout dobře?

Hlavní roli Colta Seaverse, který se kdysi na place pro roli málem zabil, si střihl Ryan Gosling. Emily Blunt pak hraje Jody Moreno, bývalou kameramanku a jeho bývalou přítelkyni, která se prosadí jako režisérka směšně extravagantního sci-fi westernu. Ujetý a výbušný výsledek uvidíme v kinech 29. února 2024.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: CinemArt © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast