Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Zendaya, Emma Stone, Zac Efron. Tady Vary odhalují další sezonu kinařských zážitků (podcast)

Unikátní projekt spřízněný s karlovarským festivalem Tady Vary 2023/2024 představuje program večerů, které nabídnou šest předpremiér, jež proběhnou v jarní části kinosezóny, tedy od ledna do června 2024, vždy v 56 českých a moravských kinech zároveň. O celém projektu jsme si v našem podcastu při příležitosti odtajnění dalšího jeho kapitoly povídali s jeho šéfem Janem Noháčem, který nám jej podrobněji představil.

Cyklus Tady Vary, jehož první 3 večery navštívilo ve všech krajích více než 7000 diváků, nabídne i na jaře festivalovou atmosféru, procházku po červeném koberci a úvody s hosty. Letošní rok uzavře 13. prosince projekce restaurovaného kultovního filmu Láska nebeská, už teď se ale můžeme těšit na další pečlivě sestavený program.

V příštím roce diváky čeká vítězný snímek benátského festivalu Chudáčci s jeho aktualizací frankensteinského příběhu, nezávislý hit The Iron Claw o wrestlerovi s tváří Zaca Efrona, novinka oscarového režiséra Ethana Coena Panenky na útěku, hvězdná Zendaya a její milostná dobrodružství v Rivalech, životopisné drama Priscilla o manželce Elvise Presleyho nebo vítěz Divácké ceny deníku Právo 57. MFF KV, film Ve jménu cti. Na šest snímků jarní sezóny je již v prodeji zvýhodněné předplatné ve vánočním dárkovém balení. Více informací i přesný program najdete na stránkách www.tadyvary.cz.

Tady Vary neboli filmařská liga mistrů pokračuje sérií výjimečných titulů, jež posunou jarní kinozážitky současných i budoucích abonentů tohoto neobyčejného projektu do kategorie nezapomenutelných,” říká umělecký ředitel MFF KV Karel Och. “Z návštěv kina se stává nádherný rituál, který k naší nesmírné radosti společně prožívají tisíce fanoušků mezi Sokolovem a Třincem.

Kinaři i diváci si pochvalují atmosféru a skvělé zážitky. Tady Vary přináší do českých kin zcela nový model speciálních filmových předpremiér s předplatným. První měsíce ukazují, že výběr filmů a atmosféra celé akce jsou vnímány velmi příznivě. „Je to skvělý způsob, jak dostat filmy mezi naše místní diváky a přiblížit jim alespoň trochu festivalovou atmosféru, která je jedinečná. Každá projekce má úžasný náboj a nadšeni jsou diváci i my,” líčí klánovická kinařka Jana Pexová.

Slova o speciálním náboji potvrzuje i Zdeněk Krákora, ředitel Kina 70 v Novém Městě nad Metují: „Diváci přicházejí před filmem dříve a u skleničky vína sdílejí své zážitky z filmů. Umožní nám to
nevšední a hlavně osobní kontakt s diváky. Vzájemně se tak můžeme obohatit.“ Nový formát si pochvalují také v Českých Budějovicích. „Z filmového představení v kině dělají Tady Vary výjimečnou událost, která lidi zajímá, a podle toho vypadá i návštěvnost. Lidé mají festivaly rádi, ale ne každé město může festival uspořádat, ne každý člověk se pak vydá na nějaký festival. Takže prožít deset festivalových večerů za rok je skvělým zážitkem,” dodává Martin Zeman, dramaturg Biografu Kotva.

Organizátoři připravili divákům možnost pořídit si předplatné na druhou část filmové sezóny – ať už pro sebe, nebo jako vánoční dárek svým blízkým. Místo šesti filmů zaplatí filmů pět a jeden získají gratis. To je výhoda i pro případ, že některý z večerů nestihnou. Vstupenky jsou navíc přenosné – předplatitelé mohou vstupenky na vybrané představení snadno přenechat přátelům či rodině. Mapa s výpisem všech 56 kin, které se akce Tady Vary zúčastní, je k vidění na tomto odkazu. Diváci si mohou vybrat, které z kin chtějí navštěvovat, rozkliknout webové stránky konkrétního kina a předplatné zakoupit.

-red-
foto/video: Tady Vary, Falcon, Aerofilms; audio: Totalfilm Media © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast