Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

V kinech od 4. ledna

Novinka Michaela Manna o životních osudech závodníka Ferrariho otevírá první premiéry roku 2024. Hrdinové amerického hororu Noční koupání bude ohrožovat jejich vlastní bazén, respektive něco, co se v něm nachází. První den mého života je nová komedie od Paola Genoveseho, který má na kontě hit Naprostí cizinci. Zásah štěstím je tradiční romantická novinka Woodyho Allena. A nakonec tu máme komedii Taiky Waititiho o velmi špatném fotbalovém týmu, nazvanou Jeden gól. Aerofilms jako specialitku tento týden nabídne několik filmů legendárního studia Ghibli.

Ferrari (USA, 2023)

Děj filmu se odehrává v létě roku 1957. V roce, kdy se bývalý automobilový závodník Ferrari (Adam Driver) ocitá ve velké krizi. Řeší problémy v manželství, smrt syna, ale také bankrot společnosti, jíž věřil. Příběh zachycuje nejen hlavního hrdinu, ale také další členy jeho rodiny, která definovala myšlenku výkonného italského sportovního vozu a prakticky stála u zrodu závodů formule 1 a také u legendární automobilové značky.

Ferrari
Životopisný / Drama / Sportovní
USA, 2023, 130 min
Režie: Michael Mann
Předloha: Brock Yates (kniha)
Scénář: Troy Kennedy-Martin, Michael Mann
Kamera: Erik Messerschmidt
Hudba: Daniel Pemberton
Hrají: Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley, Jack O’Connell, Sarah Gadon, Patrick Dempsey, Gabriel Leone, Valentina Bellè, Massi Furlan, Tommaso Basili


Noční koupání (USA, 2024)

Hrdiny hororu Noční koupání jsou Wallerovi, rodina, jež se právě nastěhovala do domu s velkým bazénem na klidném předměstí. Právě možnost pravidelně rehabilitovat ve vodě byla hlavním důvodem, proč si tohle místo vybrali jako svůj domov. Táta Ray je bývalý úspěšný hráč baseballu, jemuž kariéru přeťalo nepříjemné degenerativní onemocnění. Ray se nevzdává a věří, že pravidelné cvičení může vést až k zázračnému vyléčení. Manželka Eve a dvě dospívající děti si koupání na zahradě taky užívají dosyta. Protože jsme ale v hororu, idylka netrvá dlouho. Dům, do něhož se nastěhovali, má děsivou minulost a Wallerovi se mají stát její součástí. Vše, čeho se bojíte, se skrývá pod hladinou a čeká na pravou chvíli. Čeká na člověka, který dostane uprostřed noci báječný nápad si jít zaplavat. Naposled v životě.

Noční koupání
Night Swim
Horor / Thriller
USA / Velká Británie, 2024, 98 min
Režie: Bryce McGuire
Scénář: Bryce McGuire, Rod Blackhurst
Kamera: Charlie Sarroff
Hudba: Mark Korven
Hrají: Kerry Condon, Wyatt Russell, Nancy Lenehan, Ben Sinclair, Jodi Long, Eddie Martinez, Gavin Warren, Amélie Hoeferle, Ellie Araiza, Elijah J. Roberts


První den mého života (Itálie, 2023)

Čtyři lidé z různých společenských vrstev spojuje jediné – ztratili naději, že budou ještě šťastní. Ve chvíli, kdy se ocitají na dně, se setkají s tajemným mužem, který jim nabídne dohodu: jeden týden na to, aby zjistili, jaký by byl svět bez nich, a získali tak druhou šanci. Každý z nich se vydá nočním Římem na svou intimní cestu životem. Najdou navzdory tomu, že se kolem nich všechno hroutí, sílu začít znovu? Najdou nový smysl života a dokážou si ho znovu zamilovat?

První den mého života
Il primo giorno della mia vita
Komedie / Drama
Itálie, 2023, 121 min
Režie: Paolo Genovese
Scénář: Paolo Genovese, Isabella Aguilar, Paolo Costella, Rolando Ravello
Kamera: Fabrizio Lucci
Hudba: Maurizio Filardo
Hrají: Toni Servillo, Margherita Buy, Valerio Mastandrea, Sara Serraiocco, Vittoria Puccini, Lino Guanciale, Elena Lietti, Lidia Vitale, Thomas Trabacchi


Zásah štěstím (Francie, USA, 2023)

Jubilejní padesátý a pravděpodobně poslední film legendárního scenáristy a režiséra Woodyho Allena. Romantické komediální drama Zásah štěstím vypráví příběh o tom, jak důležitou roli hrají v našich životech náhoda a štěstí.
Fanny a Jean působní jako naprosto dokonalý pár. Mají vše, o čem ostatní sní. V profesním životě jsou spokojení, žijí v nádherném bytě v krásné pařížské čtvrti a zdá se, že jsou do sebe zamilovaní stejně, jako když se poprvé setkali.
Vše ale změní jedno náhodné setkání. Když Fanny potká Alaina, svého bývalého kamaráda ze střední, bezděčně propadá jeho neodolatelnému šarmu. Její pocit štěstí a poklidu v idylickém manželství dostává trhliny. A s každou další schůzkou jsou si s Alainem bližší a bližší…
Vypravěčský mág Woody Allen se ve svém novém filmu opět s lehkostí a ironií směje lidské pošetilosti, bezradnosti a složitosti vztahů. Zásah štěstím vzbudil na filmovém festivalu v Benátkách nadšení a získal velký ohlas jak od kritiků, tak od divácké veřejnosti.

Zásah štěstím
Coup de chance
Komedie / Drama / Romantický / Thriller
Francie / USA, 2023, 96 min
Režie: Woody Allen
Scénář: Woody Allen
Kamera: Vittorio Storaro
Hrají: Lou de Laâge, Valérie Lemercier, Niels Schneider, Melvil Poupaud, Elsa Zylberstein, Grégory Gadebois, Guillaume de Tonquédec, Anne Loiret, Sara Martins, Arnaud Viard, William Nadylam, Yannick Choirat, Jeanne Bournaud, Philippe Uchan, Sâm Mirhosseini, Benoît Forgeard


Jeden gól (USA, 2023)

Úsměvná komedie Jeden gól vypráví skutečný příběh fotbalového týmu Americké Samoy, který v roce 2001 nechvalně proslul drsnou prohrou 31:0. S blížící se kvalifikací na mistrovství světa tým najme smolařského a svérázného trenéra Thomase Rongena (Michael Fassbender), který doufá, že z nejhoršího fotbalového týmu na světě udělá vítěze.

Jeden gól
Next Goal Wins
Komedie / Sportovní / Drama
USA, 2023, 104 min
Režie: Taika Waititi
Scénář: Taika Waititi, Iain Morris
Kamera: Lachlan Milne
Hudba: Michael Giacchino
Hrají: Michael Fassbender, Oscar Kightley, Elisabeth Moss, Kaimana, Rhys Darby, Rachel House, David Fane, Angus Sampson, Uli Latukefu, Will Arnett, Taika Waititi


Ghibli svět (kolekce legendárních filmů)

Aerofilms do kin vrací a v některých případech i poprvé uvádí legendární filmy světově proslulého animačního studia. Dlouhá historie Studia Ghibli, datující se do roku 1985, by se dala přirovnat k zlaté éře studia Pixar. Zatímco toto animační studio nabízí vřelé, amerikanizované a všem přístupné filmy, jejichž kvalita zažívá v posledním desetiletí více výkyvů než kdy předtím, Studio Ghibli přináší snímky specifické pro Japonsko, magické a poutavě zvláštní, a na kvalitě nikterak neslevuje.
Od 4. ledna v kinech můžete vidět Cestu do fantazie, Laputu: Nebeský zámek, Porco Rosso, Howlův kráčející hrad a Příběhy ze zeměmoří.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast