Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Matka v trapu: I ta nejlepší máma někdy potřebuje pauzu (video)

Skorokomedii ze života nabídne podle tvůrců novinka nazvaná Matka v trapu. Adaptace úspěšné knihy o ženské životní krizi a cestě k jejímu řešení nabídne v hlavních rolích Petru Hřebíčkovou, Lenku Vlasákovou, Janu Švandovou, Jaroslava Plesla a další známé herce. Snímek podle knihy Uljany Donátové natočila režisérka Hana Hendrychová. Do kin vstupuje už ve čtvrtek 22. února.

Sylvie (Petra Hřebíčková) má lásku, rodinu, manželství, dobrou práci. Je pracovitá a zodpovědná. Sylvie všechno zvládne. Proto na ni ostatní spoléhají. Jenže… Najednou má pocit, že se jí život hroutí pod rukama a už to prostě nedává. Má chuť od všeho utéct, získat oddechový čas, aby promyslela, jak dát věci zase do pořádku. Hlavně ovšem musí dát do pořádku sama sebe. Ale kam se dá ukrýt? Kde najít kamarádku, která by jí uvařila meduňkový čaj, poslouchala a na nic se neptala? Je to šťastná náhoda nebo osud, že Sylvie v téhle chvíli potkává Annu? Anna (Lenka Vlasáková) je na první pohled tvrdá ženská, kterou nic neporazí. Ale taky potřebuje kamarádku. Jenom to ještě neví.

A pak je tu Sylviina máma Regina (Jana Švandová), která má vždy připravenou nějakou kritickou poznámku, zvláště co se týká Sylviina manžela Tomáše (Jaroslav Plesl). Podle ní není ani vhodný manžel pro Sylvii, ani vhodný otec pro Sylviiny děti. A jako zeť je… naprosto nesnesitelný.

„Ten film je hodně o ženském přátelství. A samozřejmě o vztazích. Moje hrdinka, Sylvie je přesvědčená, že všechno zvládá. Ale nezvládá. Naštěstí potká skvělou ženskou, která ji dokáže povzbudit a nakopnout k tomu, aby se dokázala na chvíli se zastavit a  vidět život z jiné perspektivy. Věřím, že kolikrát dobré přátelství a skvělá kamarádka jsou nad všechny psychology,“ říká Petra Hřebíčková.

„Tenhle film hledá mimo jiné odpovědi i na to, z čeho vzniká krize ve vztahu. Protože na krizi ve vztahu musí být vždycky dva. Takže se snažím Tomáše trochu obhajovat a nacházet právě ty důvody, které vedou k tomu, že jeho manželství dočasně neklape,“ říká Jaroslav Plesl a dodává: „Matka v trapu je film o vážných věcech, ale snažíme se je vidět s humorem. A proto se myslím, že to je chytrá, citlivá a pravdivá komedie.“

V dalších rolích se představí Marek Němec, Bob Klepl, Martin Pechlát, Elizaveta Maximova, Anastázie Chocholatá, Matyáš Svoboda a Valerie Vachková.

Do kin Matku v trapu uvede Falcon 22. února 2024.

-red-
foto/video: © Vojtěch Resler, Mateo Production, Falcon 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast