Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NEJKRÁSNĚJŠÍ A NEJDOJEMNĚJŠÍ ANIMÁK ROKU? UŽ JSTE VIDĚLI TRAILER ROZZUM V DIVOČINĚ?

V kinech od 23. května

Sága Šíleného Maxe je díky Furiose bohatší o další film. A nutno říct, že skvělý. Rozhodně je jedním ze zásadních důvodů, proč tento týden vyrazit do kina. Ani horor Havěť od francouzského režiséra českého původu Sebastiena Vanička není vůbec špatnou evropskou žánrovkou. Důkazem je i zájem Hollywoodu o jeho angažmá na Evil Dead. Zajímavou noir krimi až z Číny uvádí kina pod názvem Jen řeka teče. A nakonec je tu česká klubová novinka od Michala Hogenauera s účastí Václava Kadrnky nazvaná Noční klid. Tématizuje paranoiu a má skvělé obsazení. Výběrem jakéhokoliv filmu neuděláte tento týden chybu.

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (USA, 2024)

Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth hrají ve filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe, který natočil oscarový režisér George Miller a který je očekávaným návratem do kultovního dystopického světa, jenž vytvořil před více než 30 lety ve velkofilmech o Šíleném Maxovi. Miller se nyní znovu vrací se zcela novým originálním, samostatným akčním dobrodružstvím, které odhalí původ mocné postavy z několikanásobně oscarového celosvětového trháku Šílený Max: Zběsilá cesta.

Furiosa: Sága Šíleného Maxe
Furiosa: A Mad Max Saga

Akční / Dobrodružný / Sci-Fi / Thriller
Austrálie / USA, 2024, 148 min
Režie: George Miller
Scénář: Nick Lathouris, George Miller
Kamera: Simon Duggan
Hudba: Tom Holkenborg
Hrají: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Tom Burke, Lachy Hulme, Nathan Jones, Angus Sampson, Charlee Fraser, Matuse, Ian Roberts, David Collins, Alyla Browne, Daniel Webber, Goran D. Kleut, Nat Buchanan, Jacob Tomuri

Havěť (Francie, 2023)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít.

Havěť
Vermines

Horor
Francie, 2023, 105 min
Režie: Sébastien Vaniček
Scénář: Sébastien Vaniček, Florent Bernard
Kamera: Alexandre Jamin
Hudba: Douglas Cavanna
Hrají: Théo Christine, Jérôme Niel, Finnegan Oldfield, Sofia Lesaffre, Lisa Nyarko, Marie-Philomène Nga, Mahamadou Sangaré, Abdellah Moundy, Emmanuel Bonami

Jen řeka teče (Čína, 2023)

Devadesátá léta, město Banpo, čínský venkov. U řeky je nalezeno ženské tělo. Vyšetřování vraždy vede Ma Zhe, šéf kriminální policie, a velmi brzy zatýká domnělého pachatele. Jeho nadřízení se rychle chtějí pochlubit svým úspěchem, několik indicií ale přiměje Ma Zhea, aby se hlouběji ponořil do tajemného jednání svých spoluobčanů. Režisér Wei Shujun si osobitým a jízlivým způsobem pohrává s detektivním žánrem.

Jen řeka teče
He bian de cuo wu

Drama / Krimi / Thriller
Čína, 2023, 101 min
Režie: Shujun Wei
Předloha: Hua Yu (povídka)
Scénář: Shujun Wei, Chunlei Kang
Hrají: Yilong Zhu, Meihuizi Zeng, Tianlai Hou, Baisha Liu, Qi Zeng, Miyi Huang, You Zhou, Xiangliang Meng, Huajie Chubu, Chunlei Kang

Noční klid (Česko, 2024)

M., dobře situovaný muž středního věku, během zahraniční pracovní cesty náhodou na letišti zpozoruje podezřele vypadajícího mladíka. Zdánlivě bezvýznamná výměna pohledů a několika slov však roztočí spirálu nečekaných událostí. Postupně se začne M. zmocňovat pocit strachu a paranoidních myšlenek. Vylomené domovní dveře jsou však dalším jasným důkazem blížícího se nebezpečí. M. se snaží ve víru velkoměsta odhalit svého pronásledovatele a zároveň se připravit na možný útok. Jeho plány na obranu ho však zavedou do čím dál temnějších situací, které začnou narušovat jeho vztah s přítelkyní a kolegy. Dokáže M. uniknout z pasti, kterou na něj možná nastražila společnost, nebo dokonce on sám?

Noční klid
V korunách stromů je klid

Drama
Česko, 2024, 78 min
Režie: Michal Hogenauer
Scénář: Marek Šindelka, Václav Kadrnka
Kamera: Šimon Dvořáček
Hudba: Jakub Kudláč
Hrají: Pavel Gajdoš, Judit Pecháček, Michal Isteník

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast