Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Kevin Costner chtěl natočit plnokrevný western, podařilo se, do kin jde Horizont: Americká sága (trailer)

Vítejte na starém dobrém divokém západě, který všichni milují! Horizont: Americká sága se odehrává během americké občanské války v 60. letech 19. století a představuje předválečné i poválečné období. Film je první částí plánované trilogie. První diváci Costnerův starosvětský western viděli letos v Cannes a reakce jsou dvojí: jedni ho vynášejí do nebes a chválí jej za povedenou expozici následného pokračování, druzí mu vyčítají velký počet postav a rozvleklost. Tři hodiny dlouhý spektákl uvidíme v českých kinech už 27. června.

Po úspěchu série Yellowstone se známý herec a režisér rozhodl splnit si svůj největší sen – natočit velkolepý historický film z divokého západu. Costnerův režijní debut Tanec s vlky (v němž si zahrál i hlavní roli) získal v roce 1991 sedm Oscarů, včetně ceny za nejlepší film a režii. Má za sebou role v takových trhácích, jako Osobní strážce nebo Robin Hood – Král zbojníků.

Horizont: Americká sága je Costnerovým prvním režijním počinem od filmu Krajina střelců z roku 2003. Kromě Costnera se ve filmu objevují další hvězdná jména: Jena Malone, Sienna Miller, Sam Worthington, Giovanni Ribisi, Luke Wilson nebo Will Patton.

-red-
foto/video: © Vertigo International 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast