Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

UŽ JSTE SI POSLECHLI NÁŠ PODCAST S REŽISÉREM PETEREM BEBJAKEM? MIMO JINÉ O NOVINCE SMRŠŤ NEBO VEDLEJŠÍ PRODUKT? NAJDETE HO ZDE.

Recenze | STREETDANCE 2 3D

Tanečník Ash (Falk Hentschel) je samotář, který cestuje a soutěží ve streetdance. Má sen. Vyhrát světový šampionát a porazit svého největšího rivala Vince z taneční skupiny Neporazitelní. Ash vyráží hledat po Evropě tanečníky se kterými se konkurentovi postaví na mistrovství v Paříži.

STREETDANCE 2 3D

Dnešní recenze bude tak trochu jiná. Streetdance 2 podle mého názoru totiž nejde posuzovat jako běžný film. Nedá se totiž říct co to vlastně je. Pravda, scénáristé se tu pokouší o nějaký příběh. Ale o jaký? Ash se chce postavit svému rivalovi a porazit ho pomocí svého tanečního týmu snů. Nesmí chybět ani láska. Pochopitelně. Ash se zakouká do latinskoamerické krasavice Evy, která v nočním klubu tančí Salsu a přemluví ji, aby se k jeho skupině přidala.
Velmi prostinké. Potud se shoduji s většinou recenzentů, kteří Streetdance poslali do filmové stoky.

STREETDANCE 2 3D

Ale položme si otázku. Proč na taneční film ve 3D jít? Kvůli příběhu a excelentním hereckým výkonům? To snad ne…
Cílová skupina začíná někde u dvanáctiletých holčiček s růžovým telefonem Hello Kitty, pokračuje přes lačné konzumenty polonahých svalnatých těl, které jsou díky 3D brýlím proklatě blízko a končí u skutečných fanoušků streetdance stylu.

Každá ze jmenovaných diváckých skupin si ve filmu najde to své. Ve vrchovaté míře si užijete neskutečné taneční kreace herců – tanečníků, doprovázených dynamickou kamerou, perfektní choreografií a střihem a pochopitelně nejnovějšími hity.

STREETDANCE 2 3D

Je to vlastně jeden velký videoklip, rozdělený na desítky epizod, které přímo křičí: „Koukej, jsem fakt cool!“.
Takový je celý film. Pokud se tedy chcete pobavit, vypnout (a to absolutně), podívat se na krásná mladá děvčata a chlapce, můžete směle vyrazit do kina.

STREETDANCE 2 3D

Ačkoliv nesnáším popcorn, tenhle komerční provoplánový produkt přímo vybízí abyste u něj něco chroupali. Prostě jako doma. Když odejdete na toaletu a vrátíte se do sálu, můžete pokračovat klidně dál. O děj skutečně nepřijdete.

Streetdance 2 3D si na nic nehraje, je jasné proč vznikl. To je mi sympatické a proto jsem tak shovívavý. Pobavil mě. Odpočinul jsem si. No a poslední třešnička na dortu: má krátkou stopáž.

-AC- totalfilm.cz
Foto/Video: BONTONFILM, BBC FILMS (c) 2012

STREETDANCE 2 3D

PREMIÉRA: 10. KVĚTNA 2012 (BONTONFILM)
Drama / Hudební / Romantický
Velká Británie, 2012, 85 min
Režie: Max Giwa, Dania Pasquini
Hrají: Tom Conti, George Sampson, Sofia Boutella

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast