Recenze | STREETDANCE 2 3D

Tanečník Ash (Falk Hentschel) je samotář, který cestuje a soutěží ve streetdance. Má sen. Vyhrát světový šampionát a porazit svého největšího rivala Vince z taneční skupiny Neporazitelní. Ash vyráží hledat po Evropě tanečníky se kterými se konkurentovi postaví na mistrovství v Paříži.

STREETDANCE 2 3D

Dnešní recenze bude tak trochu jiná. Streetdance 2 podle mého názoru totiž nejde posuzovat jako běžný film. Nedá se totiž říct co to vlastně je. Pravda, scénáristé se tu pokouší o nějaký příběh. Ale o jaký? Ash se chce postavit svému rivalovi a porazit ho pomocí svého tanečního týmu snů. Nesmí chybět ani láska. Pochopitelně. Ash se zakouká do latinskoamerické krasavice Evy, která v nočním klubu tančí Salsu a přemluví ji, aby se k jeho skupině přidala.
Velmi prostinké. Potud se shoduji s většinou recenzentů, kteří Streetdance poslali do filmové stoky.

STREETDANCE 2 3D

Ale položme si otázku. Proč na taneční film ve 3D jít? Kvůli příběhu a excelentním hereckým výkonům? To snad ne…
Cílová skupina začíná někde u dvanáctiletých holčiček s růžovým telefonem Hello Kitty, pokračuje přes lačné konzumenty polonahých svalnatých těl, které jsou díky 3D brýlím proklatě blízko a končí u skutečných fanoušků streetdance stylu.

Každá ze jmenovaných diváckých skupin si ve filmu najde to své. Ve vrchovaté míře si užijete neskutečné taneční kreace herců – tanečníků, doprovázených dynamickou kamerou, perfektní choreografií a střihem a pochopitelně nejnovějšími hity.

STREETDANCE 2 3D

Je to vlastně jeden velký videoklip, rozdělený na desítky epizod, které přímo křičí: “Koukej, jsem fakt cool!”.
Takový je celý film. Pokud se tedy chcete pobavit, vypnout (a to absolutně), podívat se na krásná mladá děvčata a chlapce, můžete směle vyrazit do kina.

STREETDANCE 2 3D

Ačkoliv nesnáším popcorn, tenhle komerční provoplánový produkt přímo vybízí abyste u něj něco chroupali. Prostě jako doma. Když odejdete na toaletu a vrátíte se do sálu, můžete pokračovat klidně dál. O děj skutečně nepřijdete.

Streetdance 2 3D si na nic nehraje, je jasné proč vznikl. To je mi sympatické a proto jsem tak shovívavý. Pobavil mě. Odpočinul jsem si. No a poslední třešnička na dortu: má krátkou stopáž.

-AC- totalfilm.cz
Foto/Video: BONTONFILM, BBC FILMS (c) 2012

STREETDANCE 2 3D

PREMIÉRA: 10. KVĚTNA 2012 (BONTONFILM)
Drama / Hudební / Romantický
Velká Británie, 2012, 85 min
Režie: Max Giwa, Dania Pasquini
Hrají: Tom Conti, George Sampson, Sofia Boutella

Článek jsme oštítkovali takto:

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.