Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

UŽ JSTE SI POSLECHLI NÁŠ PODCAST S REŽISÉREM PETEREM BEBJAKEM? MIMO JINÉ O NOVINCE SMRŠŤ NEBO VEDLEJŠÍ PRODUKT? NAJDETE HO ZDE.

Fantasy v Praze a Hradci – Filmová filharmonie zahraje Pottera i Hobita

V Praze dnes večer startuje série dvou koncertů, které si na podzimní sezonu připravila Filmová filharmonie. Oba večery (Praha, Hradec Králové) nabídnou nejznámější melodie z fantasy filmů. Chybět nebudou třeba skladby z Harryho Pottera, Pána prstenů, Hobita, Avataru nebo Pirátů z Karibiku.

Filmová filharmonie (foto: totalfilm.cz)

Filmová filharmonie (foto: totalfilm.cz)

Filmovou filharmonii založili v loňském roce Matěj Lehár, Klára Herdová a Aneta Jonešová. Tento mladý a netradiční symfonický orchestr spojuje studenty a absolventy středních a vysokých hudebních škol. Vystupuje ve více než šedesátičlenném obsazení, je výjimečný ale i tím, že je schopný se přeformovat do komornějších těles různých nástrojových skupin a odehrát speciální koncerty. Filmharmonie koncerty skládá tematicky tak, aby si posluchači všech věkových kategorií mohli ucelit pohled na filmovou hudbu určitých epoch či žánrů. Díky tomu se návštěvníci koncertů přenesou na divoký Západ, do dalekých galaxií, do světa kouzel nebo se mohou třeba bát u melodií z hororových filmů.
filmharmonieOba fantasy koncerty povede hudební skladatel, dirigent a sbormistr Chuhei Iwasaki. Narodil se roku 1987 v Tokiu, kde také v letech 2003 – 2006 studoval hru na housle na Toho Gakuen Academy. V roce 2006 byl přijat na Pražskou konzervatoř, kde se věnoval oboru hry na housle, komorní hře, studiu skladby i studiu dirigování.

Dubnový koncert Western night zaznamenal velký divácký ohlas. Koncert otevírala The Cowboys Overture od Johna Williamse. Slyšeli jsme i hudbu z animáku Pocahontas nebo Tance s vlky, známé skladby z Tenkrát na západě a Hodný, zlý a ošklivý od Ennia Morriconeho. Diváci přijali hudebníky i dirigenta s nadšením. Po přestávce celý orchestr svlékl tradiční formální oblečení a vrátil se do koncertního sálu ve stylových kostýmech, aby zahráli druhou polovinu programu.

Koncert filmové hudby – Fantasy večer
Praha – 14. listopadu – sál pražské konzervatoře
Hradec Králové – 15. listopadu – Filharmonie Hradec Králové
Vstupenky k dostání v síti Ticketpro
více informací na www.filmharmonie.cz

fantasy filmharmonie

připravil: AC, totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast