Na Kavčích horách skončilo natáčení Anděla Páně 2 – do kin půjde v prosinci

Na Kavčích horách padla v neděli poslední klapka pokračování úspěšné pohádky Anděl Páně 2. Dvojka vzniká pod vedením režiséra Jiřího Stracha podle scénáře Marka Epsteina. V České televizi na začátku května vznikaly nebeské scény. Ve studiu KH4 byla na klíčovací ploše postavena dekorace nebeského příbytku. Na place jsme měli možnost potkat staré známé v čele s Pánem Bohem Jiřím Bartoškou, Pannou Marií Klárou Issovou, andělem Petronelem (Ivan Trojan) či čertem Uriášem v podání Jiřího Dvořáka. Nebeskou partičku ale doplnili třeba Lucie Bílá v roli svaté Lucie, svatou Veroniku si zopakovala Veronika Žilková. Nově diváci v nebi uvidí také Matěje Hádka nebo Martina Hubu.

Na plac v sobotu zavítal i ministr kultury Daniel Herman

Na plac v sobotu zavítal i Ministr kultury ČR Daniel Herman (uprostřed)

“Nechtěli jsme natočit rychlokvašku,” říká k jedenáctileté pauze mezi jedničkou a dvojkou režisér Jiří Strach a dodává: “Čekal jsem na dobrý scénář, chtěl jsem aby ta dvojka byla mladším bráchou jedničky. Aby ten film měl stejnou DNA.”

Pro scény příběhu, který se odehrává v adventním čase, a v němž se opět setkáme s oblíbenou dvojicí vznikly desítky dekorací, jejichž výroba trvala téměř jeden půl měsíce. Z Ledče nad Sázavou se štáb přesunul do Beřkovic, pak do Českého Krumlova, a nakonec byly v uplynulém týdnu realizovány ateliérové scény ve studiích České televize, která je koproducentem pohádky. Štáb natáčel také v krásných přírodních sceneriích na Slovensku. Do kin film vstoupí v adventním čase, 1. prosince 2016, distributorem je společnost Falcon.

A o čem tedy pokračování oblíbené pohádky vypráví? Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl – popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských” zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění.

Anděl Páně 2 - Ledeč nad Sázavou

Anděl Páně 2 – Ledeč nad Sázavou

Anděl Páně 2 - Kavčí hory

Anděl Páně 2 – Kavčí hory

Anděl Páně 2 - Klára Issová, Jiří Bartoška a Ivan Trojan

Anděl Páně 2 – Klára Issová, Jiří Bartoška a Ivan Trojan

-red-
foto: foto: Totalfilm.cz, Marlene Film production/Česká televize © 2015, 2016
video: Totalfilm.cz © 2016

  1. […] čtěte také: Na Kavčích horách padla poslední klapka Anděla Páně 2 […]

Comments are closed.