Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Meryl Streepová tentokrát jako Železná Lady | První teaser

Držitelka Oscara Meryl Streepová již v tuto chvíli točí svůj další film. Ovšem na konci letošní zimy, v březnu 2012 nás čeká premiéra životopisného snímku Železná Lady, který natočila s režisérkou komedie Mamma Mia!

To je skutečně Meryl Streepová

(s použitím materiálů VANITY FAIR)
Fotky, které si můžete prohlédnout dokazují jak skvělou práci odvedli maskéři, což s herectvím Meryl jistě bude znamenat dokonalou kombinaci. Ve filmu hraje mimo jiné i Jim Broadbent, Richard E. Grant či Anthony Head.

Streepová označila roli Margaret Thatcherové za vzrušující výzvu, která v ní ale také vyvolává obavy. „Snažím se přistupovat k této roli s takovým úsilím, horlivostí a pozorností k detailům, jako to dělala skutečná Lady Thatcherová. Mohu jen doufat, že moje životní síla se začne přibližovat její energii,“ řekla dvojnásobná držitelka Oscara.

Streepová v rámci příprav například navštívila britský parlament a v galerii pro návštěvníky sledovala odpovědi britského premiéra Davida Camerona na otázky zákonodárců.

Margaret Thatcherová byla mimořádně silná osobnost, která šla s nebývalou odvahou, razancí a neústupností za svými vizemi. Její éra (1979 až 1990) byla obdobím velkých sociálních a ekonomických změn v Británii.

Margaret Thatcherová

Jako jediná žena v úřadu britského premiéra dokázala zlomit moc odborů, které místy až tyranizovaly Británii neustálými stávkami, a z milionů Britů učinila majitele akcií a domů. Británii vrátila mezinárodní prestiž velmoci.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast