Nechcete už nadávat na televizní tvorbu? | Dívejte se ode dneška na TERAPII

Dnes ve 20 hodin oficiálně startuje seriálový maraton psychologického příběhu Terapie. Karel Roden se po 45 večerů bude nořit do duší svých pacientů, i do své vlastní. Začíná mimořádný seriálový počin pod taktovkou filmového kanálu HBO.
HBO Česká republika není ve vlastní tvorbě úplným nováčkem. Fanoušci už několik let nedají dopustit na stand up comedy Na stojáka, původní české dokumenty či záznamy koncertů. HBO se také podílelo koprodukčně na několika českých filmech.

Nyní naplno vstupuje do vlastní tvorby a to s vervou sobě vlastní, s důrazem na kvalitu a přitažlivost látky. Nutno dodat, že nápad není původní, vychází z izraelského formátu.

Seriál TERAPIE je výjimečný svou psychologickou hloubkou, propracovaností postav i neobvyklým dějištěm. Téměř celý se odehrává v pracovně psychologa Marka Pošty (Karel Roden), kterého během jednotlivých dnů v týdnu navštěvuje několik různorodých pacientů. Každé pondělí dochází do psychologovy pracovny vyzývavá Sandra (Tatiana Pauhofová), která se hned v úvodním díle přizná, že je do Marka zamilovaná. V úterý absolvuje terapii bývalý voják z Afghánistánu (Lukáš Hejlík), u kterého postupně vycházejí najevo jeho válečná traumata.

Ve středu se psycholog setkává s mladičkou gymnastkou Lindou (Michaela Doubravová), jež předstíranou suverénností maskuje své sebevražedné sklony. Ve čtvrtek jej navštěvuje manželský pár (Aňa Geislerová a Martin Hofmann), který se hádá kvůli zvažovanému potratu a jehož neshody souvisejí se špatnou komunikací. Každý pátek hrdina navštěvuje svou starší kolegyni, s níž konfrontuje své pochybnosti a rodinné starosti. Ditu zosobnila známá slovenská herečka Kamila Magálová. Psychologovu choť, s níž prožívá manželkou krizi, ztělesnila Klára Melíšková. Jejich dospívající dceru, s níž si otec rovněž moc nerozumí, si zahrála Berenika Kohoutová.

Včera uvedlo HBO první díl seriálu Terapie v předpremiéře. Dnes se s psychoterapeutem Markem setkáte poprvé oficiálně a to denně, každý všední den od 20 hodin. S Terapií je spojena také speciální nabídka předplatného HBO, kterou najdete zde.

Servis: TERAPIE (ČR 2011)

Producent: HBO, CE
Režie: P. Zelenka, M. Najbrt, J. Fuit
Hrají: Karel Roden, Táňa Pauhofová, Lukáš Hejlík, Michaela Doubravová, Aňa Geislerová, Martin Hofmann, Kamila Magálová, Klára Melíšková, Berenika Kohoutová, Jan Cina, Kristýna Frejová,Tomáš Matonoha, Jiří Štěpnička

Oficiální stránky
Facebook stránka 1 / Facebook stránka 2 

vysílání: pondělí – pátek ve 20.00, reprízy víkend HBO/HBO HD
PROGRAM HBO


čtěte také:

HBO natočilo vlastní seriál

Terapie – dokument o natáčení

 

Článek jsme oštítkovali takto:
  1. Boris Vrskovy 13.10.2011, 22:18

    Pred tromi,styrmi rokmi siel na ORF psychologicky serial.Nepamatam si jeho nazov,ani produkciu. Urcite to vsak bude vediet scenarista z HBO. Diel,ktory som vcera videl s K.Rodenom mu bol totiz velmi podobny a niektore dialogy uplne identicke. Je to ubohe a smutne.
    Boris Vrskovy

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.