Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Za měsíc IRON MAN 3 v kinech – Pepper na sebe poprvé navlékne legendární oblek

Už za měsíc se do kin chystá třetí díl IRON MANA. Do kin ho uvede ve 2D a 3D společnost Falcon. K dispozici bude dabovaná i titulkovaná verze. Přečtěte si zajímavosti o dalším pokračování příběhů Tonyho Starka, který se jako postava objevil poprvé v 39. čísle série Tales of Suspense v březnu 1963.

IRON MAN 3 (foto: Falcon)

IRON MAN 3 (foto: Falcon)

Ve filmu se společně objevují nejoblíbenější postavy a herci série Iron Man: Iron Man / Tony Stark (Robert Downey Jr.), Iron Patriot / plukovník James „Rhodey“ Rhodes (Don Cheadle), Pepper Pottsová (Gwyneth Paltrow) a Happy Hogan (Jon Favreau), ale také nově příchozí Aldrich Killian (Guy Pearce), Maya Hansenová (Rebecca Hall) a Mandarin (Ben Kingsley).

Ve filmu Iron Man 3 se spojují dvě klasické comicsové příběhové linie, takže se do hry zapojuje úhlavní nepřítel Tonyho Starka Mandarin, a současně se celá zápletka věnuje také příběhové linii Extremis, která souvisí s biologickým vylepšováním lidí.

IRON MAN 3 (foto: Falcon)

IRON MAN 3 (foto: Falcon)

Vůbec poprvé za celou filmovou sérii Iron Man si na sebe Pepper Pottsová v podání Gwyneth Paltrow ve filmu Iron Man 3 navlékne legendární oblek. Gwyneth Paltrow s tím neměla žádný problém, oblek je podle ní lehký a pohodlný – nemluvě o tom, že její děti z toho byly u vytržení.

IRON MAN 3 (foto: Falcon)

IRON MAN 3 (foto: Falcon)

Tvůrci filmu velice intenzivně hledali mladého herce, který by ztvárnil roli Harleyho, chlapce, s nímž se Tony Stark setká, když uvízne v Tennessee. Roli nakonec získal Ty Simpkins, jehož přirozený a upřímný vztah s Robertem Downeym Jr. byl právě tím, po čem tvůrci filmu toužili. Ty byl velice překvapený a nadšený z toho, že mu sám Robert Downey Jr. zavolal, aby mu oznámil, že roli získal.

Ty Simpkins (foto: archiv)

Ty Simpkins (foto: archiv)

V rámci příběhu snímku Iron Man 3 společnosti Marvel potřebovala americká vláda po událostech v New Yorku, zachycených ve filmu Avengers, získat zbraň, na kterou by se mohla spolehnout při ochraně vlasti, takže se obrátila na Jamese Rhodese (Don Cheadle), aby si oblékl upravenou zbroj War Machine, která byla přepracována, získala červenomodrobílý nátěr a byla přejmenována na Iron Patriot.

IRON MAN 3 (foto: Falcon)

IRON MAN 3 (foto: Falcon)

Když jsme Tonyho Starka naposledy viděli ve filmu Avengers, měl na sobě sedmý model svého obleku, Mark 7. Na začátku snímku Iron Man 3 ho potkáváme v obleku Mark 42, takže Stark strávil spoustu času ve své dílně úpravami. Mark 42 obsahuje speciální funkci, která umožňuje, aby ke Starkovi jednotlivé části obleku přilétly a samy se na něj na jeho příkaz připevnily. Je ale zcela jednoznačné, že se stále jedná o pouhý prototyp.

Iron Man - Avengers (foto: archiv)

Iron Man – Avengers (foto: archiv)

Ve filmu Iron Man 3 společnosti Marvel se znovu vrací pozoruhodné Starkovo sídlo na útesu. Tyto kulisy byly postaveny v ateliéru ve Wilmingtonu v Severní Karolíně a aby mohly být připraveny k natáčení, vyžádaly si celkem 16 týdnů stavebních a dokončovacích prací. Kulisy byly umístěny na mohutné pohyblivé rameno, což umožňovalo je na požádání naklonit až o 45 stupňů a během okamžiku znovu uvést do původní polohy, čímž umožnily natáčení dramatických kaskadérských záběrů v průběhu sekvence, ve které na dům probíhá útok.

IRON MAN 3 (foto: Falcon)

IRON MAN 3 (foto: Falcon)

Budeme mít možnost spatřit jedny z nejkomplexnějších akčních scén, jaké kdy byly ve filmech Marvel Studios k vidění. 13 lidí ve filmu vypadne z letadla a Iron Man se je snaží všechny zachránit – navzdory skutečnosti, že najednou unese pouze čtyři z nich. S pomocí parašutistického týmu Red Bull a díky pečlivému a vytrvalému plánování pomocného režiséra Briana Smrze a vedoucího kaskadérů Jeffa Habberstada proběhlo v průběhu 10 dní celkem 630 seskoků bez jediného problému.

připravil: totalfilm.cz /Falcon, a.s. © 2013

IronMan3 poster A1.indd

 

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast