Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 1. května

První máj – lásky čas. I v přehledu dnešních premiér jsou minimálně dva filmy ve kterých se láska odraží. Komedie Jedna za všechny vypráví o třech ženách, kteří se rozhodnou pomstít jednomu nevěrnému muži. City schovává i adaptace bestselleru Divergence. Poslední zcela dokončený film Paula Walkera Doupě má také dnes premiéru. Do kin přichází i animák Hurá do pravěku! a dva dokumenty Husí kůže – zimomriavky a Absolventi: Svoboda není zadarmo.

Jedna za všechny (USA, 2014)

Jedna za všechny

Carly Whittenová (Cameron Diaz) je drsná newyorská právnička, která se, pokud jde o vztahy s opačným pohlavím, striktně drží pevných zásad. Například toho, že si nikdy nic nezačne s ženatými muži. V současnosti je bezhlavě zamilovaná do Marka Kinga (Nikolaj Coster-Waldau). A ten jí lásku téměř bezvýhradně oplácí. Vždyť kterou ženu by nepotěšilo, že si partner vzpomene i na zdánlivě bezvýznamné výročí? Nebo na ní čeká před kanceláří s květinou a pozváním na romantickou večeři? Ale vše jednou končí a často tvrdým dopadem. Carly tento náraz potká, když se spontánně rozhodne Marka překvapit a bez ohlášení navštíví jeho dům v Connecticutu. Dveře jí totiž neotevře Mark ale jeho manželka Kate (Leslie Mann). Tato vždy věrná a oddaná žena v domácnosti je paralyzovaná šokem a Carly se pro změnu nebezpečně rozzuří. Naštěstí ale místo toho, aby svůj hněv namířily proti sobě, začnou se Carly a Kate pomalu sbližovat. Pomáhá jim v tom nejen mrzká existence společného nepřítele, ale také zjištění, že má Mark ještě jeden tajný milostný poměr a to s Amber (Kate Upton), která se také chytila do Markových lží. Své síly nakonec spojí všechny tři a s podporou Carlyny svérázné sekretářky Lydie (Nicki Minaj) začnou hledat všechny možnosti, jak dát Markovi za vyučenou. Čím důmyslnějšími a děsivějšími se stávají jejich pomstychtivé plány, tím pevnější je také jejich přátelství.

Recenze zde

Jedna za všechnyicon_csfd
The Other Woman
Komedie / Romantický
USA, 2014, 109 min

Režie: Nick Cassavetes
Scénář: Melissa Stack
Kamera: Robert Fraisse
Hudba: Aaron Zigman
Hrají: Nikolaj Coster-Waldau, Leslie Mann, Cameron Diaz, Kate Upton, Taylor Kinney, Nicki Minaj, Don Johnson

Divergence (USA, 2014)

DIVERGENCE - VIZUAL

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní – nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat.

Recenze zde

Divergenceicon_csfd
Divergent
Sci-Fi / Akční / Dobrodružný / Romantický
USA, 2014, 139 min

Režie: Neil Burger
Předloha: Veronica Roth (kniha)
Scénář: Vanessa Taylor, Evan Daugherty
Kamera: Alwin H. Kuchler
Hudba: Junkie XL
Hrají: Shailene Woodley, Kate Winslet, Miles Teller, Ray Stevenson, Ansel Elgort, Theo James, Jai Courtney, Ashley Judd, Maggie Q, Tony Goldwyn, Zoë Kravitz, Mekhi Phifer, Ben Lloyd-Hughes, Justine Wachsberger, Amy Newbold

divergence_trilogie_600_120_anim_gif

Doupě (Kanada, Francie, 2014)

Doupě plakát (2)

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně  byly ukradeny a momentálně se nacházejí v ghettu Brick Mansions. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná dokonale tento rajón a nebojí se místních gangsterů. 

Recenze zde

Doupěicon_csfd
Brick Mansions
Zakázaná zóna (SK)
Akční / Krimi / Drama
Francie / Kanada, 2014, 100 min

Režie: Camille Delamarre
Scénář: Luc Besson, Bibi Naceri
Kamera: Christophe Collette
Hudba: Trevor Morris, Marc Bell
Hrají: Paul Walker, David Belle, RZA, Catalina Denis, Ayisha Issa, Robert Maillet, Carlo Rota, Bruce Ramsay, Marco Bellocchio, Goûchy Boy

Hurá do pravěku! (USA, Jižní Korea, 2012)

hurá do pravěku

Tihle tři umí natropit nejednu neplechu a ani dnes nezůstanou pozadu. Společně s nimi zažijeme dobrodružství staré 65 milionů let. Splňte si svůj sen! Připoutejte se, stroj času vyráží na cestu! Ernie, Max a Julia se ocitají v hnízdě toho nejhoršího z nejhorších. T-rexe! K jejich překvapení se nestanou potravou, ale jsou bráni jako mláďata a tak začíná jejich dobrodružství! Budou čelit prehistorickým monstrům a nebezpečí na každém kroku aby si zajistili návrat zpět do své doby. Naštěstí nebudou sami, protože potkají spousty zajímavých stvoření a s nimi není o zábavu nouzi. Podaří se Erniemu, Maxovi a Julii bezpečně vrátit domů? To zjistíte, ale teď…

Hurá do pravěku!icon_csfd
Dino Time
Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
USA / Jižní Korea, 2012, 82 min

Režie: John Kafka, Yoon-suk Choi
Scénář: James Greco, Adam Beechen, Jae Woo Park, Zachary Rosenblatt
Hudba: Stephen Barton
Hrají: Rob Schneider, Jane Lynch, Pamela Adlon, Tara Strong, Melanie Griffith, Stephen Baldwin, William Baldwin, Yuri Lowenthal

Husí kůže – Zimomriavky (Česko, 2014)

Husi kuze Zimomriavky

Rozpad Československa proběhl na rozdíl od rozpadu Jugoslávie „sametově“ – podle toho mu také v zahraničí říkají Sametový rozvod. Slováci už nechtěli s Čechy sdílet společný dům, ani dvojdomek, chtěli bydlet ve vlastním domě. Kolik Slováků to doopravdy chtělo? A kolik Čechů? Jak se na rozpad manželského svazku dvou národů díváme dnes, když už rozvodové vášně vychladly? Režisér Martin Hanzlíček se probral rozsáhlým televizním archivem z let 1990-92 a našel řadu filmového materiálu ilustrujícího proces rozpadu Československa. Se sestřihem klíčových momentů tohoto dvouletého rozvodového období se vydal za občany Čech, Moravy a Slovenska – do Brna, Horní Blatné, Strání, Šonova, Ružomberoku a Závažné Poruby, aby s kamerou zachytil současné komentáře těchto dvacet let starých událostí. Zjišťoval, co o Československu vědí studenti středních škol v Pardubicích, Uherském Hradišti, Košicích a Žiaru nad Hronom, narození v roce 1995. Rozdal jim kamery, aby zachytili, co si o rozpadu Československa myslí jejich rodiče a prarodiče.

Husí kůže – Zimomriavkyicon_csfd
Velvet Divorce
Dokumentární / Historický
Česko, 2014, 78 min

Režie: Martin Hanzlíček
Scénář: Fedor Gál
Kamera: Braňo Pažitka, Richard Krivda
Hudba: Oldřich Veselý

Absolventi: Svoboda není zadarmo (Slovensko, 2012)

absolventi-sloboda-nie-je-zadarmo-film-poster

Dokumentární film ABSOLVENTI je o zápase mladého člověka, který po absolvování studií musí čelit realitě a potřebám společnosti. Mnohokrát musí absolventi přistoupit na tvrdé podmínky, mimo svých zájmů a představ. Jejich plány a sny narážejí na globální finanční krizi, pravidla trhu jsou pro ně častokrát těžko pochopitelné a oni mají pocit, že žijí v nespravedlivé zemi. Vystudovaný herec pracuje jako stevard pro leteckou společnost, fotograf podniká s chovatelskými potřebami a student, který se chce prosadit v moderním umění, ale poznává, že v realitě, kde mají nejvyšší hodnotu peníze, to vůbec není jednoduché … Jsme svobodní, ale do jaké míry jsme schopni vzít svůj osud do vlastních rukou?

Absolventi: Svoboda není zadarmoicon_csfd
Absolventi – Sloboda nie je zadarmo
Dokumentární
Slovensko, 2012, 83 min

Režie: Tomáš Krupa
Scénář: Tomáš Krupa, Pavol Palárik
Kamera: Pavol Palárik, Ján Kász, Ivo Miko, Martin Čech

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast