Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 12. března

Přehled premiér otevírá komedie Petra Nikolaeva Vybíjená. Olivia Wilde se ďábelsky promění ve Vzkříšení démona. Robot s lidskou duší se jmenuje Chappie a vrací na sci-fi špičku Neila Blomkampa. Švédské drama My jsme nejlepší! vypráví příběh přehlížených dětí. Projekt 100 vrací do kin klasiku se skupinou Beatles z roku 1964 Perný den.

Vybíjená (Česko, 2015)

Vybíjená-plakát

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí.

Recenze zde

Vybíjenáicon_csfd
Komedie
Česko, 2015, 94 min

Režie: Petr Nikolaev
Předloha: Michal Viewegh (kniha)
Scénář: Miroslav Oščatka
Kamera: David Ployhar
Hudba: Jiří Chlumecký
Hrají: Ondřej Sokol, Michal Suchánek, Richard Genzer, Simona Krainová, Linda Bartošová, Lukáš Vaculík, Simona Babčáková, Monika Absolonová, Hynek Čermák, Zuzana Čapková, Kateřina Burianová-Rajmontová, Petra Špindlerová, Václav Matějovský, Michal Šášinka, Jakub Burýšek

Vzkříšení démona (USA, 2015)

vzkriseni-demona-plakat

Skupina vědců se snaží se posunout poznání až na samou hranici božství a získat nepředstavitelnou možnost přivést zpět k životu mrtvé tělo. Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle.

Recenze v pátek 13. 3.

Vzkříšení démonaicon_csfd
The Lazarus Effect
Thriller / Horor
USA, 2015, 83 min

Režie: David Gelb
Scénář: Jeremy Slater, Luke Dawson
Kamera: Michael Fimognari
Hudba: Sarah Schachner
Hrají: Olivia Wilde, Evan Peters, Sarah Bolger, Mark Duplass, Donald Glover, Ator Tamras, Bruno Gunn

Chappie (USA, 2015)

Chappie poster A1-page-001

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu.

Recenze zde

Chappieicon_csfd
Akční / Thriller / Sci-Fi
USA, 2015, 121 min

Režie: Neill Blomkamp
Scénář: Neill Blomkamp, Terri Tatchell
Kamera: Trent Opaloch
Hudba: Hans Zimmer
Hrají: Sharlto Copley, Dev Patel, Yo-Landi Visser, Jose Pablo Cantillo, Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Miranda Frigon, Robert Hobbs, Kevin Otto, Watkin Tudor Jones

My jsme nejlepší! (Švédsko, 2013)

my-jsme-nejlepsi-poster

Dvě 13leté dívky Bobo a Klara vyrůstají ve Stockholmu 80. let a cítí se přehlížené vlastními rodiči. Jsou osamělé, naštvané, jen tak se potloukají po ulicích a rozhodnou se založit punkovou kapelu, i navzdory tomu, že neumí hrát na žádný hudební nástroj. V místním mládežnickém klubu „vymlátí“ z nástrojů hrůznou píseň o hodinách tělesné výchovy a záchraně dětí v Africe, ale stále to není ono. Když se však k nim přidá slušná a věřící Hedvig s výjimečným hudebním talentem, jejich kapela i hudba náhle dávají smysl. Konečně mohou s punkovými účesy zvítězit nad sexistickými a nechutnými kluky, vyfintěnými koketními holkami a trapnými rodiči.

My jsme nejlepší!icon_csfd
Vi är bäst!
Drama
Švédsko, 2013, 102 min

Režie: Lukas Moodysson
Předloha: Coco Moodysson (komiks)
Scénář: Lukas Moodysson
Kamera: Ulf Brantås
Hudba: Hans Möller
Hrají: Mira Barkhammar, Mira Grosin, Liv LeMoyne, David Dencik, Johan Liljemark, Mattias Wiberg, Jonathan Salomonsson, Alvin Strollo, Peter Eriksson, Charlie Falk, Lena Carlsson

Perný den (VB, 1964) – Projekt 100

Perný den-plakát

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění – Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: „A Hard Day`s Night“, „Can`t Buy My Love“, „She Loves You“ a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu – od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa – dospělým i dětem všech věkových kategorií.

Perný denicon_csfd
A Hard Day’s Night
Komedie / Hudební
Velká Británie, 1964, 87 min

Režie: Richard Lester
Scénář: Alun Owen
Kamera: Gilbert Taylor
Hudba: John Lennon, Paul McCartney
Hrají: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Wilfrid Brambell, John Bluthal, Phil Collins, Victor Spinetti, Margaret Nolan, Rosemarie Frankland, Anna Quayle, David Janson, Richard Vernon, Pattie Boyd

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast