Recenze | Focus je příjemný, ale ničím nepřekvapí

Oddychovek postavených na intenzivní chemii muže a ženy už tu bylo mnoho. Občas se zadaří a klíčem k úspěchu je na začátku vždy dobrý casting. Komedie o vysoce profesionálních podvodnících Focus má Willa Smithe a Margot Robbie. Přestože je mezi oběma herci poměrně velký věkový odstup, znát to není. Tady bych problém nehledal. Pokárat by zasloužil především scénárista.

Focus (foto: WB)

Focus (foto: WB)

Na začátku se ti dva potkají, pak se rozejdou aby se pak zase nečekaně sešli. Jiskří to a není to špatné. Romantická linka funguje dobře. Nabízí navíc správný feeling, který lze u takového typu filmu čekat. V tomto ohledu je vše v pořádku. Horší je to s příběhem jako takovým. Podvodník, který zasvěcuje nástupce nebo nového kolegu není ničím novým. To ale není na závadu. Horší je, když se na sebe kupí klišé a nezůstává prostor pro fantazii a nějaké překvapení.

Na Focusu je ale na druhou stranu docela sympatická určitá lehkost a nekomplikovanost. U heist filmů bývá zápletka zpravidla opravdu sofistikovanější.Možná to mne na scénáři tolik irituje a vytváří to rozpor se kterým mám osobně problém. Ale třeba ho vy mít nebudete. Ale třeba ho vy mít nebudete.

Focus (foto: WB)

Focus (foto: WB)

Dalším plusem je dávka romantiky. Je tady, ale neobtěžuje. Kamera i hudba jsou nadstandardní. Na režii jsou tu dokonce dva pánové a to by bylo, aby svou roli nezvládli. Nejslabším článkem všeho je tedy scénář a klišovitý rámec celého příběhu. Paradoxem je, že i ten je dílem pánů režisérů (Glenn Ficarra, John Requa).

Reportáž z tiskovky Focus v Londýně

Focus (foto: WB)

Focus (foto: WB)

Krom hlavní dvojky je nejsilnější postavou překvapivě ne Rodrigo Santoro, ale postava Adriana Martineze. Když sedí s Margot Robbie u kafe a jen tak plká, je to asi největší zábava celého filmu.

  • Režie - 60%
    60
  • Scénář - 40%
    40
  • Herci - 60%
    60
  • Kamera, Hudba - 70%
    70

Focus (2015)

Neurazí, nenadchne. Povedené obsazení, příjemně strávené chvíle v kině. Nic víc, nic míň. Podruhé, to už asi nedáte.

60 %
Vaše hodnocení filmu: 0.6 (5 hlasů)
Sending
Jakub Gutt, totalfilm.czicon_csfd
foto/video: Warner Bros. CZ

Focus
Komedie / Krimi / Drama / Romantický
USA, 2015, 105 min
Premiéra: 26. 2. 2015 Warner Bros. CZ

Režie: Glenn Ficarra, John Requa
Scénář: Glenn Ficarra, John Requa
Kamera: Xavier Pérez Grobet
Hudba: Nick Urata
Hrají: Margot Robbie, Will Smith, B.D. Wong, Rodrigo Santoro, Gerald McRaney, Adrian Martinez, Dominic Fumusa, Robert Taylor, Stephanie Honoré, David Jensen, Griff Furst, Han Soto, James Rawlings, Nina Leon, Darrell Foster, Candice Michele Barley

Focus plakát

  1. Visitor Rating: 3 Stars

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Rating