Recenze | Rezistence udržuje laťku a nabízí mnohem větší akci

Adaptace série podle knih spisovatelky Veronicy Roth je rozhodně tím lepším z tvorby young adoult. Přestože knížky nejsou úplně nejsilnější a scénáře obou filmů nejsou dokonalé, podařilo se dobrou režií a skvělým castingem udržet divákovu pozornost i poměrně vysoký filmařský standard.

Tris (Shailene Woodley) a Čtyřka (Theo James) jsou na útěku. Vůdkyně a diktátorka Jeanine (Kate Winslet) nechává pochytat další divergentní, aby jejich pomocí otevřela tajemný box, který skrývá důležitou zprávu. Nakonec se do jejích spárů dostane i Tris…

Rezistence (foto: Bontonfilm)

Rezistence (foto: Bontonfilm)

V Rezistenci je na teenagerovskou ságu především mnoho skvělých herců. Ať už mluvíme o Kate Winslet či Naomi Watts či ústřední dvojici. Je tu také na chvilku i Octavia Spencer, Miles Teller nebo Ansel Elgort.
Oproti knížce došlo k několika zásadním škrtům. Není to ale na škodu. Dvouhodinovka nemá šanci nudit. Najdeme tu sice několik výrazně nelogických míst, nejsou ale tak zásadní, aby ukroutily divákovu hlavu.

Narozdíl od jiných podobných ság není možné Rezistenci sledovat bez předchozího zkouknutí Divergence.
Vizuál je tentokrát podstatně vymazlenější a rozmáchlejší než v prvním díle. Po úspěchu jedničky studio do filmu napumpovalo podstatně větší peníze. Je to poznat především na digitálních tricích a větší náloži akce.

Rezistence (foto: Bontonfilm)

Rezistence (foto: Bontonfilm)

Rezistence nás připravuje na velké finále, navíc (jak jinak) rozdělené do dvou filmů. Jako prostřední část celé trilogie je samozřejmě logicky nejslabší. Výrazně nijak nepřekvapí ani nevyvrcholí. I když posledních 20 minut přesto stojí za to. Konec má dynamiku a jednoznačně dokáže upoutat na další pokračování.

  • Režie - 70%
    70
  • Herci - 70%
    70
  • Kamera, vizuál, triky - 80%
    80
  • Scénář - 55%
    55

Rezistence (2015)

Pokračování Divergence nezklamalo. Větší rozmáchlost a příprava na velké finále. Díky skvělému castingu a dobré režii udržuje pozornost i ve slabších místech, na kterých by si jiný režisér mohl vylámat zuby.

70 %
Vaše hodnocení filmu: 2.3 (6 hlasů)
Sending
Martin Staněk, totalfilm.czicon_csfd
foto/video: Bontonfilm © 2015

Rezistence
Insurgent
Akční / Romantický / Sci-Fi
USA, 2015, 119 min
Premiéra: 19. 3. 2015 Bontonfilm

Režie: Robert Schwentke
Předloha: Veronica Roth (kniha)
Scénář: Brian Duffield, Akiva Goldsman, Mark Bomback
Kamera: Florian Ballhaus
Hudba: Joseph Trapanese
Hrají: Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort, Jai Courtney, Miles Teller, Kate Winslet, Zoë Kravitz, Naomi Watts, Maggie Q, Ray Stevenson, Mekhi Phifer, Octavia Spencer, Daniel Dae Kim, Emjay Anthony, Rosa Salazar, Justine Wachsberger, Jonny Weston, Suki Waterhouse, Hunter Denoyelles, Lyon Beckwith

Rezistence - vizual

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Rating