Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První dojmy | Terminátor Genisys

Užívejme si. Toho neustále ubíhajícího času, kdy můžeme vidět jednu z největších akčních legend, Arnolda Schwarzeneggera pobíhat po stříbrném plátně. A hlavně v jeho nejikoničtější roli, Terminátorovi, ozvláštněnou IMAXovým zážitkem.

Terminátor Genisys (foto: CinemArt)

Terminátor Genisys (foto: CinemArt)

Trošku jsme to čekali, nový Terminátor díru do světa neudělá. Těžko říct, zda-li za to může pětkrát omletá zápletka, herecká sestava nebo nijaká režie Alana Taylora. Co samozřejmě funguje tak jak má, je Arnold. Je jedno jestli má šedivé vlasy, mlátí svou digitalizovanou mladší verzi nebo provozuje nejpodivnější úsměv na světě, scény s ním jsou hlavním stavebním prvkem filmu. A to i přesto, že není hlavní postavou.

Samotná zápletka má pár silnějších záchvěvů, jinak je to ale průměr, který prohlédnete ještě než si stačíte koupit lístky. Revoluce akčního žánru alá Den zúčtování se samozřejmě nekoná, ale to ani nikdo nečekal. Ve výsledku je Genisys akční jednohubkou, která postrádá onu duši, kterou jsme pociťovali u prvních dvou dílů. A to, že se tu cestuje časem a všechno vybuchuje už od první minuty na tom nic nezmění. Doba pokročila a ukazuje se, že nový terminátoří příběh vlastně nebyl vůbec potřeba. Vy si na něj ale stejně zajděte. Už jenom kvůli T-800 s postarší tváří Arnolda Schwarzeneggera.

  • 65%
    První dojmy z IMAX projekce TERMINÁTOR: GENISYS - 65%

Petr Račko, totalfilm.cz
foto/video: CinemArt © 2015

Terminator_Genisys_Poster_web

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast