Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První dojmy | Pixely nenudí – Sandler vyměnil konečně trapno za zábavu!

Přestože počiny produkční společnosti Adama Sandlera patří za jeho herecké účasti zhusta ke kasovním trhákům, kritika příliš nadšena není. Ale to se jak známo nevylučuje. Novinka, kterou měl pod taktovkou uznávaný Chris Columbus (Sám doma a první dva díly Harryho Pottera) se jmenuje Pixely. Vypráví o napadení naší planety mimozemskou civilizací, která špatně pochopila depeši, kterou vstříc novým civilizacím vyslala v roce 1982 americká NASA.

Pixely (foto: Falcon)

Pixely (foto: Falcon)

Součástí „zprávy“ o lidstvu byla také kazeta s ukázkami tehdejších počítačových her. Mimozemšťané to ale pochopili jako vyhlášení války a místo sofistikovaných zbraní posílají na planetu Zemi obřího Pac-Mana a další zhmotnění nejznámějších počítačových her té doby. Vláda USA má co dělat, aby Zemi ochránila od totálního zničení. Pomoci má i bývalý přeborník v počítačových hrách Sam Brenner (Adam Sandler) spolu s kamarádem Willem Cooperem (který je jen tak mimochodem taky americký prezident) a trhlým Ludlowem. Po boku mu sekunduje i krásná plukovnice Violet.

[Tweet „Sandler překvapil – Pixely nejsou trapné ale zábavné!“]V případě sandlerovek je opravdu možné očekávat téměř vše. Ale tenhle úlet naštěstí vyšel. V pozitivním smyslu slova. Všechno je tu tak absurdní, že to opravdu baví a naplňuje zcela definici letního blockbusteru. Přemýšlet opravdu není příliš radno ani nutno. I když scénář není vrcholem profese, kupodivu jsou všechny ty nesmysly echt sympatické. Je pravda, že závěr se opravdu zvrhne a trochu podkopává nohy do té doby kompaktnímu celku, ale nevadí.

65%

Pixely - první dojmy

Pokud chcete opravdu vypnout – Pixely jsou popcornovou zábavou, za kterou můžete peníze za 3D vstupenku v klidu utratit. A co víc, Adam Sandler se nepitvoří a není za největšího blbce filmu. To obstarávají jiní. Takže tleskám nečekanému: producent Sandler pod supervizí Chrise Columbuse tentokrát vyměnil trapnost za skutečnou zábavu.

MS, totalfilm.cz
foto/video: Falcon, Sony © 2015
Pixely-banner-metro

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast