První dojmy | Sázka na Meryl je vždycky trefou do černého

Meryl Streep jako zlobivá rockera, matka od nefunkční rodiny – ve filmu, který pořádně neví, kdy má ukončit scénu, a po hříchu často ani jak zabavit. Jenomže sázka na jednu z nejslavnějších hereček historie je vždycky trefou do černého, protože Streep při své výjimečnosti uhraje (ale i uzpívá a na kytaru ubrnká) prostě cokoliv. A Potěší i třeba zbytečně upozaděný Rick Springfield, který si střihl tak trochu roli sobě ušitou na míru – životem protřelého a lehce zhýralého kytaristu.

Nikdy není pozdě (foto: Falcon)

Nikdy není pozdě (foto: Falcon)

Jinak ale opravdu není moc nad čím plesat. Hlavně v první půlce se zdá, že režisér Jonathan Demme netušil, jestli točí komedii nebo drama. A to s sebou nese pár trapných momentek. Místy jsem opravdu tápal, jestli tohle byla ta chvíle, kdy se smát, nebo naopak vůbec. Chemie mezi hlavními představiteli ale ukázkově stoupá společně s vývojem příběhu a dá se říct, že i hezky graduje za zvuků mistra Bruce Springsteena. Obecně jsou staré rockové vypalovačky pro film velkou oporou. I těch je možná ale až příliš. No, posuďte sami. Více v recenzi 1. září. Film jde do kin o dva dny později.

Zajímavost:
Filmovou dceru hraje Meryl Streep její skutečná dcera, herečka Mamie Gummer. Diváci mají možnost vidět obě herečky po boku a je zjevné, že příbuzenský vztah rozhodně nezapřou. Jak herecky, tak vizuálně.

Jaroslav Kejzlar, totalfilm.cz
foto/video: Falcon/Sony/Tristar © 2015

Nikdy neni pozde poster A1

Totalfilm.cz je mediálním partnerem filmu. Tato skutečnost nijak neovlivňuje pozitivně recenzi.
Distribuční společnost je s tímto před uzavřením partnerství obeznámena.

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.