Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První dojmy | Za pokus o obnovení série Fantastická čtyřka by měl padnout trest

Pomalu si začínám říkat, že za pokus o obnovení série Fantastické čtyřky by měl být trest odnětí svobody. Vím, že s letními oddechovkami to občas bývá těžké. Někdy mají hodně otravných much nebo prostě jen typicky nudí béčkovou akcí, při které mechanicky otevíráte pusu a žvýkáte popcorn. Sem tam se ale zjeví pohroma, co postrádá i potřebné minimum pro škatulku „snesitelné“. A vy se začnete nevěřícně rozhlížet a ptát – proč se za celou dobu neděje nic podstatného?

Totiž, to, co se běžně jako zápletka rozvine v úvodních pár minutách, aby zbytečně nerušilo upovídané a vedrem rozpařené publikum, trvá nové marvelácké squadře asi hodinu. V ní dostáváme na talíř jen neuvěřitelně unylé tempo, zbytečné scény se záběry bez nápadu. Do toho všeho před kamerou chodí, a rozhodně nikam nespěchají, herci doslova druhé kategorie jako Kate Mara, Jamie Bell nebo Toby Kebbell, na které si asi málokdo ukáže prstem se slovy: Jé, toho mám rád. Tak trochu jednookým králem sice zůstává Miles Teller – ani ten se ale nijak nepředvádí. Takže znovu žádná výhra. Prohra na celé čáře. A je to ještě horší, než se čekalo.

Jaroslav Kejzlar

Jak to vidí Svatoslav

Fantastická čtyřka (foto: CinemArt)

Fantastická čtyřka (foto: CinemArt)

Kamenožrout, holka v kouli, plamínek a dlouhý kluk musejí spojit síly, aby zachránili náš svět před pohromou. Něco takového jsem očekával. Ale ne, že je budou spojovat ve čtyřech fantastických prostředích. Vzpomínám si na halu nějaké automobilky, ranvej, plácek na cizí nehostinné planetě a les. Jednoznačně nejhorší zážitek, jaký jsem v kině zažil. Na druhou stranu jsem se párkrát musel u téhle blbosti opravdu smát. Jak tedy hodnotit? Pokud se mi během pár hodin nevypaří vše z hlavy a nezůstanou mi v ní jen ty nejtrapnější momenty, očekávejte brzy recenzi. Možná se na to někdy podívám znovu. Za střízliva ale rozhodně ne a ani vám to nedoporučuji. To si už raději zkraťte čas nějakým pěkným filmem od společnosti Asylum.

Svatoslav Hofman
foto/video: CinemArt © 2015

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast