Matěj Hádek v novém thrilleru HBO (video)

Šestidílný thriller MAMON, kterým HBO pokračuje ve vlastní české a slovenské hrané tvorbě, natočil režisér Vladimír Michálek. V nové kriminální sérii, která bude uvedena 25. října na HBO a HBO GO, se objeví řada uznávaných českých herců v čele s Matějem Hádkem, Evou Leimbergerovou, Michalem Dlouhým, Terezou Hofovou, Gabrielou Míčovou a Igorem Barešem.

Mamon je kriminální thriller, jehož hlavním hrdinou je investigativní novinář. K jeho působivosti přispívá nejen atraktivní žánr, ale především napínavý děj a jednotlivé postavy, které vycházejí z kontextu ekonomické, politické a společenské reality posledních 25 let. Česká verze úspěšného norského seriálu Mammon se točí kolem privatizace fiktivního energetického gigantu Central Energy. Postavy, které jsou vtaženy do nebezpečné hry, musí navíc čelit vlastní minulosti. Linka rodinného dramatu vychází z příběhu bratrů, synů a otců – zástupců tří generací s odlišnými zkušenostmi, kteří se zásadně rozcházejí v chápání pojmů dobra a zla. Mamon je dynamický thriller, který diváka provokuje i řadou morálních otázek, jež se úzce dotýkají současného života každého z nás, a reflektuje bouřlivé politické a ekonomické změny devadesátých letech, které jsou dodnes hojně diskutovaným a rozebíraným tématem.

Mamon (foto: HBO)

Mamon (foto: HBO)

410px-HBO_logo.svg_Společnost HBO Europe vstoupila v posledních letech do české a slovenské hrané tvorby několika unikátními projekty. Třídílné drama Hořící keř o důsledcích Palachovy sebeoběti a počátcích posrpnové normalizace získalo rekordních jedenáct Českých lvů a řadu dalších zahraničních cen. Obě řady seriálu Terapie o psychologovi a jeho klientech byly vyznamenány cenami Trilobit udělovanými FITESem. Divácky nejúspěšnějším titulem v historii HBO je romantický seriál Až po uši, který pro HBO Europe natočil režisér Jan Hřebejk.

-red-
zdroj: HBO, P. Brožková