Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

007 seriál | Pierce Brosnan provedl Bonda devadesátkami

Už zítra vstoupí do českých kin nová bondovka Spectre. Že se máte na co těšit napověděla už naše recenze. Dnes přinášíme další díl seriálu o představitelích agenta 007. Už minule jste se dozvěděli, že Pierce Brosnan byl kandidátem na roli Bonda už koncem osmdesátých let, ale Timothy Dalton nakonec svou druhou a poslední bondovku natočil. Téměř šest let trvalo, než se Zlaté oko (1995) podívalo na plátna světových kin. Pátý James Bond s tváří Pierce Brosnana provedl nesmrtelného agenta devadesátými lety.

Zlaté oko (1995)

Zlaté oko (1995)

Pierce Brosnana jako Bonda okamžitě přijalo ohromné množství diváků. Vzpomeňme na hysterii kolem oznámení obsazení Daniela Craiga. Nic takového se tehdy nekonalo, naopak.
Zlaté oko začali filmaři natáčet 16. ledna 1995, ve výroční den, kdy se začala natáčet úplně první bondovka Dr. No. Rozpočet byl dvakrát větší než do té doby nejdražší bondovka. Na Zlaté oko přišlo třikrát víc lidí než na Povolení zabíjet. O dva roky později přichází snímek Zítřek nikdy neumírá. 18. bondovka překonala tržby Zlatého oka a upevnila místo Pierce Brosnana v roli agenta 007.

Zítřek nikdy neumírá (1997)

Zítřek nikdy neumírá (1997)

Jeden svět nestačí z roku 1999 ukončil dobrodružství Jamese Bonda ve dvacátém století. Obrovský celosvětový úspěch potvrdil správné směřování. Bondovka už nebyla tak jednoduchá, jak ji diváci znali. Producenti vsadili na komplexnější námět.

Jeden svět nestačí (1999)

Jeden svět nestačí (1999)

V roce 2002 šla do kin 20. bondovka v pořadí. Jmenovala se Dnes neumírej. Všichni si pamatujeme výraznou bond girl v podání Halle Berry.

Dnes neumírej (2002)

Dnes neumírej (2002)

Oslavy dvacátého výročí bondovek vyvrcholily slavnostní premiérou 18. 11. 2002. Zúčastnila se jí sama anglická královna Alžběta II. A film sledovala s bondovskými představiteli Georgem Lazenbym, Rogerem Morrem, Timothy Daltonem, Piercem Brosnanem a dalšími třemi tisíci hosty. Film Dnes neumírej poslal agenta 007 do 21. století. Zároveň se s ním rozloučil Pierce Brosnan. Nastala éra Daniela Craiga.
[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Čtvrtek | Daniel Craig[/pullquote]

připravila: redakce
zdroj: 007. com, Wikipedia, IMDB.com
SPECTRE ©2015 Danjaq, MGM, CPII.  SPECTRE, 007 Gun Logo and related James Bond Trademarks, TM Danjaq.  All Rights Reserved.

SPECTRE_totalfilm_800x400_CZ

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast