Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nejhorší filmy roku 2015 podle Totalfilmu (TOP 15)

Po včerejším pozitivním žebříčku nejlepších filmů je tu dnes přehled toho nejhoršího, co jsme letos v kinech viděli. Alarmující je fakt, že polovina obsazených míst připadá českým filmům. Úroveň české tvorby, která putuje do kin je v posledních letech čím dál nižší. Věřme, že se to v roce 2016 zlepší.

1. místo – Vánoční Kameňák

Premiéra: 3. prosince 2015 Indigo Filmicon_csfd

Překvapí někoho, že tato zvláštní filmová slátanina obsadila první místo? Šokující je, že nejnovější kameňákovský počin vytvořil režisér F. A. Brabec. Zřejmě mu honorář vynahradí likvidaci svého dosud poměrně renomovaného jména a pověsti.

2. místo – Babovřesky 3

Premiéra: 22. ledna 2015 Falconicon_csfd

Zdeněk Troška pokračuje v natáčení lidových komedií, které mají podle něj diváci rádi. Přestože čísla třetího dílu zdaleka nedosahují návštěvnosti prvního dílu, Babovřesky mají stále své publikum. Film je to samozřejmě strašný, včetně děsivě amatérského scénáře. Snímek prošpikovaný product placementem je děsivou ukázkou toho, kam až může režisér, který vytvořil legendární trilogii Slunce, seno, pohádku o Jasněnce či výtečný Poklad hraběte Chamaré ve své tvorbě dojít. Příští rok se do kin chystá Troškova nová pohádka Strašidla. Ta se snad v tomto žebříčku napřesrok neobjeví.

3. místo – Fantastická čtyřkaicon_csfd

Premiéra: 13. srpna 2015 CinemArt

Pokud nechcete ztrácet čas, rozhodně se nové Fantastické čtyřce vyhněte obloukem. Film vám nabídne pouze čtyři lokace, dost slabé efekty a většinu stopáže zaberou řeči o nesmyslech. Když se na film přece jen vypravíte, možná se tak jako náš recenzent budete často smát. Ale to už je opravdu lepší si tenhle kousek nechat tak jako třeba Žralokonádo nebo Megažralok versus crocosaurus pro příjemné chvilky strávené s přáteli.

4. místo – Život je život

Premiéra: 21. května 2015 Bontonfilmicon_csfd

Život je život je naprostá filmařská tragédie, která navzdory recenzím přilákala do kin značný počet diváků. Tvůrci za to mohou poděkovat lákavému castingu. Vetchý, Stašová, Voříšková, Táborský – ti všichni samozřejmě působí na českého diváka jako magnet. Otázkou je, zda i oni poděkují Milanu Cieslarovi za výsledek společné snahy. Troufám si tvrdit že ne. Navíc snímek působí dojmem, že byly peníze, ale nebylo zcela jasné za co je utratit, tak prostě vznikl zbytečný a špatný film

5. místo – Wilsonov

Premiéra: 1. října 2015 Falconicon_csfd

„Je to čirý zlo!“ vykřikne v české komedii Wilsonov agent Food v podání Jiřího Macháčka, když pátrá po tajemném a bestiálním vrahovi. Nechtěně zároveň zhodnotí nový film režiséra Tomáše Mašína a scenáristy Marka Epsteina, který bohužel patří do ranku titulů, u nichž si říkáte, zda je před premiérou viděl aspoň jeden elementárně soudný a příčetný člověk. Celý film působí, jako kdyby byl přestříháván a poslepováván, až vznikl patvar prostý napětí, který nikdo nepochopil. Ve Wilsonově se střídá toxický humor s naprostou nepřehledností detektivní zápletky. Ruce pryč.

6. místo – Andílek na nervy

Premiéra: 18. června 2015 Indigo Filmicon_csfd

V Andílkovi filmařsky celkem vše funguje. Příběh mladé rozmazlené slečny je ale tak úžasně tupý a trapný, že to normální divák prostě nemůže jednoduše dát. Pravda, je tu pár povedených scén, za které si Andílek vysloužil lepší místo v žebříčku.

7. místo – Celebrity s.r.o.

Premiéra: 29. října 2015 A-Companyicon_csfd

Docela koukatelný film s několika vtipnými momenty. Bohužel product placement prorostl do děje takovým způsobem, až je šokující, že se k tomu nechal scénárista přemluvit.

8. místo – Jupiter vychází

Premiéra: 5. února 2015 Warner Bros.icon_csfd

Bohužel návrat sourozenců Wachovských nedopadl dobře. Jupiter potěší vesmírem, náladu vám však zkazí příběhem, který by rád sdělil. A když nepomůžou ani kukadla Mily Kunis, aby film vysvobodila z propasti podprůměru, je asi něco špatně. Zamrzí promarněná šance na vytvoření další úspěšné vesmírné franšízy o to víc, když jsou pod ní podepsáni tvůrci, kteří před 16 lety změnili filmový svět Matrixem.

9. místo – Bez kalhot XXL

Premiéra: 16. července 2015 Freemen Entertainmenticon_csfd

Zoufale málo tanečních čísel, zoufale málo zpocených pánských těl v tangách. Krapet vtipu. Jediné co funguje je výtečný soundtrack. Pravdou je, že se druhý díl zřejmě pokouší jednotlivé členy striptýzové skupiny víc představit a detailněji prokreslit charaktery. Ale na to v tomto typu popcornové zábavy opravdu není nikdo zvědavý. Gregory Jacobs určitě neobdržel od studia objednávku na sociálně psychologické drama s komediálními prvky. Místy to ale na takový paskvil skoro i vypadá.

10. místo – Rytmus – Sídliskový sen

Premiéra: 20. srpna 2015 Falconicon_csfd

Extrémně povrchní, nicneříkající dokument. Režisér nespolupracoval s hlavním aktérem či spíše naopak. Na výsledku je to vidět. Děsivá ukázka špatné koncepce.

11. místo – Gunman: Muž na odstřel

Premiéra: 19. března 2015 Bontonfilmicon_csfd

Gunman není dobrý film. Nudnou akci střídají ještě nudnější dialogy. Když jsme si zpětně přehráli trailer, s hrůzou jsme zjistili, že je v něm vše podstatné.

12. místo – U moře

Premiéra: 19. listopadu 2015 CinemArticon_csfd

Děsivá tvůrčí masturbace Angeliny Jolie. Nebýt skvělého kameramana, bylo by to úplně nekoukatelné. Angelina selhává i herecky a ani Brad to nezahrání. Pozérská hloupost, která unudí k smrti.

13. místo – Je prostě báječná

Premiéra: 30. dubna 2015 Bontonfilmicon_csfd

Peter Bogdanovich je asi senilní. Jinak by nemohl vyplodit tuhle děsivou hrůzu. Ultra nudný scénář plný excentrických a zbytečných postav.

14. místo – Viktor Frankenstein

Premiéra: 26. listopadu 2015 CinemArticon_csfd

Velké zklamání. Velmi špatný scénář a promarnění šancí. Jinak perfektně obsazeno. Spousta WTF momentů. Ani režisér populárního televizního Sherlocka to nezachránil.

15. místo – Pan

Premiéra: 8. října 2015 Freeman Entertainmenticon_csfd

Naprosto sterilní dětský film bez špetky invence. Vizuál krásný, obsazení také skvostné. Ale chybí tomu zklamání. Film není úplná katastrofa, v žebříčku je jen proto, že rozmetal naše „těšení se“ na kusy.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast