Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTÁME VÁS NA NAŠEM NOVÉM WEBU. VĚŘÍME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Recenze | Zoolander se vrací a nabízí to, co od něj čekáte

Zoolander se vrací po patnácti letech. Distributor na film láká i zajímavou větou: A protože chtěl Ben Stiller jedničku ve všech směrech překonat, museli jsme si všichni pár let počkat na dokonalý scénář. – Tak tedy především: možná má Derek dokonalé grimasy, oblečení nebo je dokonalý Jeníček… Scénář ale určitě dokonalý není. Na druhou stranu návrat Zoolandera rozhodně není žádný průšvih.

Zoolander No. 2 (foto: CinemArt)

Zoolander No. 2 (foto: CinemArt)

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Derek a Jeníček jako tajní agenti[/pullquote]Derek (Ben Stiller), ani jeho kámoš Jeníček (Owen Wilson) už ve světě modelingu nic neznamenají. Derek přišel o manželku, syna mu úřady odebraly. Jeníček hledá sám sebe kdesi v poušti a mezi bývalými kamarády není žádný kontakt. Mezitím se ale objevují mrtvé celebrity, které spojuje jeden detail, policie každého z nich nachází s grimasou podle legendárních pohledů Dereka Zoolandera. Vyšetřovatelka módního Interpolu (Penélope Cruz) Dereka a Jeníčka angažuje jako tajné agenty, kteří mají svět celebrit infiltrovat a pomoci najít vraha… Nikdo nepočítá s další komplikací, z vězení totiž uniká Mugatu (Will Ferrell) a Derekovi a Jeníčkovi chystá velkou pomstu…

[pullquote align=“right“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Proč měnit to, co funguje?[/pullquote]Uznávám, že dvojka Zoolandera má slušný odpich. Sice nepřináší nic zásadně nového, ale proč by taky měla. Proč by se tvůrci měli pokoušet měnit něco, co už jednou fungovalo. Zoolander je prostě typ filmu, který se svým absurdním humorem vymyká běžné hollywoodské produkci. Bere si na paškál především neskutečně pitoreskní svět celebrit. Primárně se tedy jedná o satiru, parodovat vlastně není moc co.

Zoolander No. 2 (foto: CinemArt)

Zoolander No. 2 (foto: CinemArt)

Nový Zoolander přináší i nové bizarní postavy. Překvapí Benedict Cumberbatch v roli bezpohlavního modela. I takový herec se evidentně nechá přesvědčit, pokud získá pocit, že to stojí za to. Cameo tu má opravdu velký počet známých amerických celebrit, kterým vévodí především Justin Bieber v úvodní akční scéně. Šklebit se nemusíte, klidně budu v tomto případě spoilerovat. Známý a zhusta nenáviděný zpěvák totiž na začátku umře a odstartuje sérii mrtvých celebrit s lookem Dereka Zoolandera.

Zoolander No. 2

Zoolander No. 2

Vraťme se ke scénáři – smysl opravdu nedává. Ale obsahuje spoustu velmi dobrých nápadů a vtipů, které drží dvojku Zoolandera nad vodou. Pro zábavu to bohatě stačí.

  • 70%
    Režie - 70%
  • 60%
    Scénář - 60%
  • 70%
    Herci - 70%
  • 70%
    Vizuál, kamera - 70%
65%

Zoolander No. 2

Změna téměř žádná. Jsou tu staří známí i nové bizarní postavy. Proč měnit něco, co v prvním díle fungovalo? Spousta perfektních gagů, ale i několik hluchých míst, které sráží hodnocení zbytečně dolů.

Martin Staněk, Totalfilm.czicon_csfd
foto/video: CinemArt © 2016

Zoolander No. 2
Komedie
Jazyk originálu: angličtina
USA, 2016, 102 min
Premiéra: 18. 2. 2016 CinemArt

Režie: Ben Stiller
Scénář: Justin Theroux, Ben Stiller, Nicholas Stoller, John Hamburg
Kamera: Daniel Mindel
Hudba: Theodore Shapiro
Hrají: Ben Stiller, Penélope Cruz, Owen Wilson, Will Ferrell, Olivia Munn, Christine Taylor, Kristen Wiig, Benedict Cumberbatch, Justin Theroux, Macaulay Culkin, Justin Bieber, Kim Kardashian West, Ariana Grande, Billy Zane, Demi Lovato, Madalina Diana Ghenea, Fred Armisen, Kanye West, Lewis Hamilton, Lenny Kravitz, Aly Mang, Sparrowhawk, Kyle Mooney, Cyrus Arnold

Zoolander-No-2_poster_web

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast