Do kin se vrací Tris se Čtyřkou – Série Divergence: Aliance pokračuje (soutěž)

Do kin už zítra zamíří třetí díl Série Divergence: Aliance. Tentokrát mají čeští diváci jedinečnou možnost – vidět pokračování týden před americkou premiérou! Českému distributorovi se tak podařilo zdánlivě nemožné a studio Lionsgate dalo po složitých jednáních dřívější české premiéře zelenou. Série filmů vychází z mytologie dystopické společnosti, kterou ve svém nesmírně populárním románu Divergence vytvořila Veronica Roth.

Obyvatelé žijící v Chicagu obehnaném zdí jsou již 200 let rozděleni do pěti frakcí: nesobečtí Odevzdaní, stateční Neohrožení, inteligentní Sečtělí, poctiví Upřímní a klidní Mírumilovní, zatímco nezařazení Odpadlíci žijí mimo systém. Dříve, než se Tris Prior, vychovaná ve frakci Odevzdaní, dozví, že disponuje vlohami pro několik frakcí a je tudíž divergentním, přestoupí k Neohroženým. Zde se setkává s utajovaným divergentním instruktorem Tobiasem „Čtyřkou“ Eatoem, do kterého se zamiluje, a společně odhalí připravované spiknutí Sečtělých na ovládnutí města.

Série Divergence: Aliance (foto: Freeman Entert.)

Série Divergence: Aliance (foto: Freeman Entert.)

Druhý film, Rezistence, líčí, jak tyranka Jeanine z frakce Sečtělých pronásleduje divergentní a podrobuje je sérii testů založených na jejich nejhroznějších obavách. Pouze Tris uspěje ve všech testech, což znamená, že je schopna otevřít tajnou schránku s dávným odkazem od zakladatelů města. Mezitím mocichtivá vůdkyně Odpadlíků Evelyn, matka Čtyřky, zabije Jeanine a uvrhne město do chaosu.

Na začátku nejnovějšího filmu Série Divergence: Aliance Evelyn uprostřed městských ruin uspokojuje krvežíznivý dav souhlasem s popravou Maxe, věrného stoupence Jeanine. Čtyřka, který nesouhlasí s vládou železné pěsti své matky, souhlasí s tím, že se připojí k Tris na jejich prvním výpadu za hranice Chicaga.

Série Divergence: Aliance (foto: Freeman Entert.)

Série Divergence: Aliance (foto: Freeman Entert.)

Před vydáním závěrečné části knižní série Divergence, Aliance, v roce 2013 dosáhly předprodejní objednávky v nakladatelství HarperCollins rekordního počtu a první den se prodalo 455 000 výtisků. Dohromady se v celé trilogii prodalo více než 37 miliónů výtisků a kniha zaujímala celý měsíc první místo na seznamu bestsellerů deníku New York Times, iBooks společnosti Apple a internetového obchodu Amazon.

Věrní čtenáři Divergence v hojném počtu navštívili filmové adaptace prvních dvou knih společnosti Summit Entertainment a nemalou měrou tak přispěli k celosvětovým tržbám za vstupné v hodnotě 586 miliónů USD. Aby vyšli vstříc očekáváním fanoušků trilogie, rozhodli se filmoví tvůrci rozdělit závěrečnou 544stránkovou část trilogie do dvou samostatných filmů; vyvrcholení příběhu ve filmu Ascendant je naplánováno na rok 2017.

ALLG_TF_banner_leaderboard_800x400

„Rozsáhlá košatost, s jakou Veronice ve své knize vypráví příběh Divergence, si sama říká o rozdělení do dvou samostatných filmů.“, říká scénárista Collage. „Když Veronica Roth psala Alianci, její mozek pracoval na plné obrátky.“

„Veronica vkládá do každé své knihy tolik dějových linií a postav, že jsme vždy měli pocit, že je nikdy všechny plně neobsáhneme.“, říká producentka Lucy Fisher. „Omluvili jsme se hercům, že jejich postavy nemohou dělat všechno, co dělají v knihách, protože nešlo natočit pětihodinový film. Tím, že jsme sérii ukončili dvěma filmy, se nám podařilo poskytnout uspokojivé řešení pro všechny postavy, které si všichni tak zamilovali.“

Soutěž o balíček s trikem, knihou a sluchátky k filmu

Divergence-aliance-soutez-ceny

Distribuční společnost Freeman Entertainment věnovala pro vás do soutěže 4 balíčky s knihou Aliance, tričkem filmu a sluchátky k filmu. Stačí odpovědět na určitě jednoduchou otázku, obzvlášť pokud jste fanouškem filmu.

Soutěž trvá od 9. 3. do 16.3. 2016 včetně. Každý soutěžící smí do soutěže zaslat pouze jeden email se správnými odpověďmi nebo místo emailu použít formulář na webu. Pokud pořadatel zjistí, že soutěžící toto pravidlo obchází, vyloučí ho ze slosování. Pokud budete odpovídat na email soutez@totalfilm.cz, uveďte do předmětu “Aliance”.

freeman