Recenze | Táta je doma – o půl hlavy nižší Wahlberg jako macho?

Tak tohle trochu nevyšlo. Příběh o tom, kterak pravý tatík navštíví po letech svá dítka a bývalou přítelkyni a rozhodí milujícímu otčímovi (Will Ferrell) rodinné hnízdečko by možná mohl trochu fungovat. To by ale toho sexy taťku nesměl hrát Mark Wahlberg. Ne že by tedy tento herec sexy nebyl. Ale pokud stojí vedle dvoumetrového Willa Ferrella, moc to nefunguje. Ale to není ve filmu Táta je doma ten nejzásadnější problém.

Táta je doma (foto: CinemArt)

Táta je doma (foto: CinemArt)

Scénář totiž obsahuje velmi málo vtipných momentů a jeden gag s motorkou to opravdu nezachrání. Navíc tvůrci si ani nedali moc práci s tím, vytvořit kolem Wahlberga nějakou pochopitelnou auru, která z něj činí popisovaného nadsamce. Záběry na jeho rozkrok a korále na krku to opravdu nevytrhnou. A to má režisér Sean Anders mimo jiné na kontě scénář k Millerovi na tripu. Nepochopitelné.

Samostatnou kapitolou je angažmá Willa Ferrella. Tento originální komik obdařený velkým smyslem pro improvizaci je díky špatnému scénáři ve filmu doslova utopený a velkou část filmu naprosto nezaslouženě zastíněný právě Markem Wahlbergem. Takže, kdo by se na tento film vydali a očekávali klasickou Ferrelštinu, ten bude zklamán.

Táta je doma (foto: CinemArt)

Táta je doma (foto: CinemArt)

Táta je doma nefunguje ani jako relax. Děje se tu spousta naprosto nesmyslných momentů, přecházejících do trapnosti. 10% navíc za roztomilý souboj tance, který do dnešní neklidné doby přináší myšlenku o klidném vyřešení zásadních sporů. A další body za úplný konec (tedy ne, za to, že to konečně skončilo,:) ale za Johna Cenu).

  • Režie - 40%
    40
  • Scénář - 30%
    30
  • Herci - 50%
    50
  • Kamera - 70%
    70

Táta je doma (USA, 2015)

Velmi průměrné a zapomenutelné. Vyprázdněn scénář, který mnohde opisuje a ještě špatně. Pár fajn momentů nevyvažuje ale skoro 100 minut nudy.

45 %

Jakub Gutt, Totalfilm.czicon_csfd
foto/video: CinemArt © 2016

Táta je doma
Daddy’s Home
Komedie
Jazyk originálu: angličtina
USA, 2015, 96 min
Premiéra: 31. 3. 2016 CinemArt

Režie: Sean Anders
Scénář: Brian Burns, Sean Anders, John Morris
Kamera: Julio Macat
Hudba: Michael Andrews
Hrají: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini, Jeff Caperton, Thomas Haden Church, Scarlett Estevez, Owen Vaccaro, Bobby Cannavale, Hannibal Buress, Paul Scheer, Alessandra Ambrosio, Jamie Denbo, Billy Slaughter, Scott Gulino, Tiffany Forest, Nazeema Bartek, Andrea Vittoria Alvarado, Devin Posey, Sadarias Harrell, Bill Burr, Mark L. Young, John Cena, Jacquelyn Twodat Jackson, John L. Armijo

tata-je-doma-poster

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.