Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTÁME VÁS NA NAŠEM NOVÉM WEBU. VĚŘÍME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Angry Birds se představili v Cannes – doprovodily je tam herecké hvězdy

Tvůrci očekávaného animovaného snímku Angry Birds ve filmu prezentovali film v předvečer zahájení 69. ročníku filmového festivalu v Cannes. Vizuálně pestrobarevnou podívanou tanečníků v kostýmech rozzlobených ptáků a prasat z filmu zdobily herecké hvězdy, které animovaným postavám propůjčily svůj hlas, například Josh Gad (v anglickém originále mluví Žluťase) nebo Omar Sy (ve francouzské verzi namluvil postavu Ruďáka). Podívejte se na video z Cannes.

V prosinci 2009 si lidé po celém světě začali do svých telefonů stahovat hru, která stála na počátku jednoho fenoménu. Malá zelená prasátka se rozhodla sebrat vejce jistých nelétavých ptáků – a ti ptáci kvůli tomu byli…inu, existuje jen jeden výraz. Jak byste se cítili vy, kdyby někdo vtrhl k vám domů a sebral vám děti? Nejstahovanější mobilní hra všech dob – hra Angry Birds zaznamenala i se všemi svými variacemi více než tři miliardy stažení – přichází na filmová plátna a filmoví diváci se konečně dozvědí, jak přišli rozzlobení ptáci Angry Birds ke svému jménu.

Omar Sy s hrdiny filmu Angry Birds ve filmu

Omar Sy s hrdiny filmu Angry Birds ve filmu

Podle producenta Johna Cohena (Já, padouch) byla tato klasická mobilní hra perfektním výchozím bodem pro vznik filmu, který jeho tvůrci chtěli natočit. „Podstata hry samotné v sobě ukrývala zárodky něčeho, z čeho by mohla vzniknout výtečná animovaná komedie,“ říká. „Měli jsme šanci rozvést podrobněji její postavy, udělat z ptáků plnohodnotné postavy se specifickými povahami a zábavnými a ojedinělými schopnostmi. Ale podstatou filmu je také velice silná a působivá myšlenka: podstatou hry je příběh o rozzlobených ptácích, kterým zelená prasata sebrala vejce – jejich děti. A ptáci musí zahájit záchrannou operaci, aby své děti získali zpátky.“

Angry Birds vtrhnou do českých kin už ve čtvrtek 12. května, kdy vám také přineseme recenzi filmu.

-red-
zdroj: Falcon, Sony © 2016

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast