Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První dojmy | Den nezávislosti 2 – mozek vypnout, 3D brýle nasadit!

Pár minut po zhlédnutí pokračování Dne nezávislosti to nevidíme vyloženě špatně. Je to samozřejmě přitroublá blbost, plná nesmyslů, vtipných a méně vtipných hlášek a akčních scén na hranici parodie. Umění Emmericha spočívá v tom, jakým způsobem dokáže balancovat na hranici akčního výplachu, komedie i parodie. Nikdy nepřekročí únosnou mez, a když už, okamžitě vážnou situaci shodí nějakou hláškou. Mrakodrapy tu padají ve velkém a nejen to, dokonce celá města a jedna vesmírná loď, zabírající půlku planety.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Možná budete chtít nosit americkou vlajku[/pullquote]I přes tak obrovskou destrukci, kdy si říkáte, že Země nic většího už unést nedokáže (a říkají to i postavy ve filmu) je nutno ocenit na Emmericha celkem skromné finále. Je to celé naplněné patetičností, že po zhlédnutí možná budete chtít emigrovat do USA a do konce života nosit roucho americké vlajky.
Ony všechny Emmerichovy filmy, Den nezávislosti 2 nevyjímaje, jsou protkány stejnými motivy a neuvěřitelnou destrukcí, že se jednoduše MUSÍ jednat o tvůrčí záměr. Stejně jako neselhávající technická stránka filmu, která je na velmi vysoké úrovni a nemusí se bát srovnání s těmi největšími blockbustery. Ostatně jak už je u Emmericha zvykem.

  • 65%
    První dojmy - procenta se v recenzi mohou mírně změnit - 65%

Pokud tedy nebudete čekat Schindlerův seznam a půjdete si do kina tentokrát skutečně odpočinout, nabídne vám Den nezávislosti 2 sice jednoduchou, ale velice svižnou, celkem vtipnou a destrukcí naplněnou neutuchající akční jízdu. Mozek vypnout, 3D brýle nasadit a vzhůru do boje s emzáky!

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Celou recenzi přineseme ještě před premiérou. Film se bude promítat v českých kinech od 23. června.[/pullquote]

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: CinemArt © 2016

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast