Šok pro fanoušky: Poslední díl Divergence půjde pouze v televizi

Někdy se prostě prahnutí po mamonu nevyplatí. Studio Lionsgate doufalo v úspěch posledního dílu Série Divergence, a tak ho rozdělilo na dvě části. Aliance ale v kinech naprosto propadla. A bylo to zdrcující i pro režiséra Roberta Schwentkeho, který se na posledním díle následně odmítl podílet. Spisovatelka Veronica Roth si může mnout ruce nad úspěchem své knižní série. Úspěchy filmové adaptace jsou ale špatné. Nejúspěšnější byl druhý díl.

Poslední díl tedy jako úlitba fanouškům zamíří do televize, kde by na něj pak následně měl navázat seriál inspirovaný touto sérií. Jisté ale rozhodně není, že se do svých rolí vrátí Shailene Woodley a Theo James. Studio s nimi musí podepsat nové smlouvy a otázkou je, zda budou herci s touto jednoznačnou degradací svého angažmá souhlasit.

Rezistence (foto: Bontonfilm)

Rezistence (foto: Bontonfilm)

Fanoušci série mají především štěstí, že zbývá odvyprávět jen poslední část. Dopadnout by to totiž mohlo třeba i tak jako plánovaná série Mortal Instruments. Další díl už totiž nebude. Stejně dopadl třeba i Zlatý kompas s Nicole Kidman.

-red-

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.