Do kin míří prohnaná Komorná – podívejte se na speciální ukázku

Do kin míří jihokorejský film Komorná. Thriller plný zvratů, intrik, krásy, podmanivé erotické atmosféry, ale i humoru je adaptací bestselleru Zlodějka od spisovatelky Sarah Watersové, jehož děj režisér převedl do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století. Komorná patří mezi nejočekávanější asijské filmy letošního roku, světovou premiéru absolvovala v hlavní soutěži na letošním MFF v Cannes a jen v domovské Jižní Koreji ji za první dva měsíce distribuce zhlédlo přes tři miliony diváků. Do českých kin vstoupí 11. srpna. Doporučená přístupnost filmu je od 15 let. K vidění byl film i na letošním karlovarském festivalu.

„Příběh jsem si vybral proto, že jeho dvě ústřední postavy působily tak opravdově. Jedna má temnou minulost a druhá žije v zoufalé přítomnosti. Obě však vyzařují silný smysl pro individualitu a půvab,“ říká významný jihokorejský režisér Park Chan-wook.

Román Zlodějka, na kterém je film založen, vyšel poprvé v roce 2002 a ihned byl zařazen mezi kandidáty na ocenění Man Booker Prize i Orange Prize. Kniha je třetím románem slavné autorky velšského původu Sarah Watersové, která získala řadu ocenění a v roce 2009 byla zvolena členkou Královské literární společnosti.

Komorná (foto Aerofilms)

Komorná (foto Aerofilms)

“Je pravda, že mnoho asijských filmů zatím v Aerofilms svůj domov nenašlo. Kdy jindy jsme se ale měli k dalšímu odhodlat než v okamžiku, kdy mistr Park dokončil svůj očekávaný opus?“ komentuje uvedení Komorné do českých kin šéf Aerofilms Ivo Andrle.

Komorná vypráví příběh šlechtičny Hideko, která žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui, ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Watersové do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou.
-red-

komorna-plakat-page-001