První dojmy | U thrilleru Mělčiny nervozitou rozkoušete sedačku před vámi!

Mělčiny je přesně ten typ filmu, na který vezměte své nadcházející nebo již drahé polovičky. Budete se bavit. Ten film není v žádném případě zázračný, je to klasické béčko. Ovšem tvůrci se za to nestydí a předkládají tisíckrát omletou storku se žralokem tak efektním způsobem, že nervy rozkoušete sedačku před vámi.

Mělčiny (foto: Falcon)

Mělčiny (foto: Falcon)

Blake Lively je hezká, ale umí i hrát. Není tu vůbec na efekt, emoce jí budete věřit. Napětí je postupně budováno a až dosáhne svého vrcholu, začne se na vás kupit neuvěřitelná vlna beznaděje. Pomoc je vždy blízko, ale přitom zatraceně daleko a samotná pláž, je skoro v každém záběru na dohled. Hrdince budete držet palce, žraloka se budete bát a občas zakroutíte očima nad trošku „over the top“ scénami a horším CGI samotného žraloka. Na druhou stranu budete v těchto scénách pociťovat odlehčení a zábavu, jinak byste se k moři nepřiblížili už ani na metr.

Je až s podivem, že na základě tak jednoduché zápletky se dá vytvořit natolik hutná atmosféra, probouzející všechny možné i nemožné fóbie. Já jako zatvrzelý rybofob jsem měl párkrát infarktové stavy a představa, že jsem se před pár dny cachtal v moři, kde žijí takovéto ryby je pro mě velmi, velmi nepříjemná.
Mělčiny jsou tedy hlavně o atmosféře, budování napětí a neuvěřitelné zábavě. Stopáž je tak akorát, děj má své zvraty a překvapení. Vyrazte s partou, přítelkyní či na rande na tuhle svěží jednohubku. Myslím si, že litovat nebudete.

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Falcon, Sony © 2016

Celá recenze ve středu 10. srpna

Mělčiny-cz-poster