Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Preview | Vracíme se do kouzelnického světa – bez Radcliffa, zato s oscarovým Redmaynem

Vracíme se do světa Harryho Pottera. Jen u toho nebude Harry, ale oscarový Eddie Redmayne v roli Mloka Scamandera. Je na co se těšit? Jen hodiny nás dělí od premiéry Fantastických zvířat.

Nápad udělat z učebnice kouzelných tvorů film není v dnešním Hollywoodu nic neobvyklého. Jako pojítko s výdělečným světem Harryho Pottera je více než dostačující a ze samotné knížky si film půjčí jen několik postav. Vše ostatní je originální příběh z pera J.K Rowling, která se zhostila scénáře. Příběh je tedy ve správných rukou. To samé se dá říci i o režisérovi, kterým je David Yates. Zmiňujeme to již po několikáté. Je potřeba dávat vzdálené pokračování známé série do rukou provařeného režiséra, který se postaral o zfilmování 5 – 8 dílu Harryho Pottera? Podle producentů to potřeba je, vzhledem k tomu, že se Yates stal režisérem i dalších !ČTYŘ! pokračování, které Fantastická zvířata mají mít.


fb-header

Dostáváme se k zajímavým věcem. Do příběhu zasáhne samotný Brumbál a jeho odvěký rival Grindelwald, kterého má ztvárnit Johnny Depp. Náznaků se samozřejmě dočkáme již v prvním díle, měla by to ovšem být předzvěst větších věcí, jelikož by se měl příběh natáhnout na neuvěřitelných 19 let a soustředit se také na Brumbálovu linii. Jestli se tvůrci pustí i do domnělých milostných peripetií mezi Brumbálem a Grindelwaldem zatím není známo. Každopádně by měl příběh vrcholit ve druhé světové válce, kdy si to znepřátelení rivalové vyříkají s pomocí kouzel. Jak do toho všeho bude zapadat chudák Mlok s vykuleným výrazem Radmayneho si nedokážu moc představit. To jsme ale v daleké budoucnosti.

Mlok Scamander přicestuje do New Yorku s podivným kufříkem, ve kterém má schovanou svou sbírku kouzelných tvorů. Problémy nastanou v okamžiku, kdy mu některý z nich sprostě pláchne. Začne velké hledání opepřené vizuálními efekty, které podle prvních reakcí mají být více než slušné. V patách Mlokovi bude Colin Farrel jako Percival Gravesm společně s patolízalem Credencem (Ezra Miller). Zámořské reakce jsou vesměs pozitivní, což je velmi dobrá zpráva. Přiznám se, že jsem Fantastickým zvířatům moc nevěřil. S vrcholením marketingové kampaně a směřováním samotného příběhu, ale řadím opatrnou zpátečku a těšit se lehce začínám. Mělo by to být velkolepé a první díl by tak měl mít funkci čistě představovací. Ty větší věci se stanou později. Čelit Grindelwalovi, jako jednomu z nejstrašnějších černokněžníku všech dob nebude jistě žádná sranda.

Fantastická zvířata a kde je najít (foto: Warner Bros.)

Fantastická zvířata a kde je najít (foto: Freeman Entert.)

My film uvidíme již dnes večer a obratem vám sdělíme první dojmy. Podle všeho je na co se těšit. A to je dobře. Kvalitních fantasy není nikdy dost.

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Freeman Entertainment, Totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast