Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

US tržby | Mimi šéfuje americkým kinosálům

Sice těsně, ale přece. Nový animák studia Dreamworks, Mimi šéf, zašéfoval i americkým kinosálům, když z nich vytěžil otvírák za 49 milionů. Celkem úspěch na animák bez rozjeté série. Vypadá to tak, že si Mimi šéf došlápne na 140-150 milionů z Ameriky. Uvidíme, jaká bude jeho výdrž, už příští týden jde totiž do kin další animovaná konkurence – Šmoulové. Bude zajímavé sledovat, jak se tyto dva konkurenti požerou navzájem. Minulí Šmoulové, a to ještě za přispění živých herců, otevírali za 30 milionů. Plně animovaná verze těchto modrých tvorů bude spíše k užitku. Troufám si ale říct, že Mimi šéf jim ale i tak dá pořádnou nakládačku. Celosvětově má Šéf už 108 milionů.

Na druhém místě pořád poskakuje Emma Watson v nejnovější hrané předělávce studia Disney, Krásce a zvířeti, a pořád přisypává neskutečné peníze. Tentokrát víkendové klání vyšlo na 47 milionů dolarů. Kráska a zvíře tak je na neuvěřitelných 395 milionech z Ameriky a 400 přeskočí pravděpodobně už dnes. Ve světě je to obdobné. 480 milionů z mezinárodních trhů dává dohromady 876 papírů a miliarda padne už možná příští týden. NEUVĚŘITELNÉ! Disney vládne filmovému světu.

Box office US 13. týden 2017

Bohužel až na třetím místě skončila Scarlett Johansson v adaptaci mangy Ghost in the Shell za chabých 19 milionů. Star power Scarlett tak dostala pořádný kopanec a super úspěch Lucy se opakovat nebude. Je to škoda. Při pohledu na rozpočet 110 milionů (bez reklamy) se však tápajícím účetním Paramountů musí dělat špatně. Výplatní pásky budou opět zachraňovat Transformeři. Ghost in the Shell tak musí spasit svět a ani tady to není žádná sláva. Je z toho lepších 40 milionů. Ty hlavní peníze však ale pravděpodobně přijdou z Číny a Japonska, kde zatím Scarlett nebyla. Nakoukne sem 7. dubna. I tak se ale budou muset v Asii snažit, aby dostali adaptaci komiksového klenotu do plusových čísel.

Velký držkopád zaznamenali Power Rangers. Propady amerických tržeb jsou neúprosné. Je z toho 4. místo a 14 milionů, což je sešup oproti minulému víkendu o celých 64%. Takže to nakonec s tou rozjetou sérií zas tak horké nebude. Uvidíme jak se z toho oklepou v Lionsgate. Na sérii o šesti filmech to ale opravdu nevypadá. Minulý týden zachránila Strážce vesmíru nostalgie a fanoušci. Smůla. Lionsgate po dokončení upírského Stmívání pořád ne a ne narazit na novou zlatou žílu.

Na pátém až devátém místě žádné velké změny. Své kořeny tu však zapustili Kong, Get Out (Uteč!) a Logan, kteří vytrvale přisypávají dolárky do kasy. Život na osmém místě nezachránili ani hollywoodské hvězdy, natož větřelčí zápletka. Tragických 22 milionů z Ameriky nezachraňuje ani svět. Dohromady má Život 50 milionů, což zatím nevyrovnává ani oficiálně udávaný rozpočet 58 milionů. Život měl ale hutnou propagační kampaň, takže náklady se budou pohybovat někde kolem 110 milionů. Tragédie. No a devítce pak je komedie CHIPS, která pravděpodobně pobavila jenom tvůrce při střihu. Do kina totiž skoro nikdo nepřišel. 14 milionů z Ameriky značí propadák jak hrom.

Desítku uzavírá v Česku natáčené drama z druhé světové války s Jessicou Chastain – Úkryt v zoo. Z 540 kinosálů doplulo 3,5 milionu, což je na tuhle tématiku docela slušné. Uvidíme, jestli film dostane ještě širší nasazení, nebo bude škudlit dolary v tomto omezeném nasazení.

Příští týden do Ameriky přiskotačí Šmoulové, ale také monster komedie Collosal s Anne Hathaway a ta dokonce se slušnými recenzemi za zády. Tak uvidíme, mohl by z toho být překvapivý hit.

Petr Račko, Totalfilm.cz
zdroj: Box Office Mojo

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast