Hana Vagnerová přelítla přes řídítka – v komedii Bajkeři hraje macechu (video)

Komedie Bajkeři režiséra Martina Koppa podle scénáře Petra Kolečka vstoupí do kin již 19. října. Na trochu nedobrovolném cyklovýletě  se v ní ocitne trojice hlavních hrdinů David (Adam Mišík), Jáchym (Jan Komínek), a Saša (Vojtěch Machuta) pod vedením Hany Vagnerové. Hanka hraje Terezu, přítelkyni Davidova otce (Tomáš Matonoha), která klukům pomáhá odhalit, že život se může žít i jinde, než na počítači. „Na začátku jsme všichni trochu kňučeli, protože jsme se na kolech obouchali, já jsem se například učila smyk a zmáčkla jsem přední brzdu místo zadní, takže jsem přelítla přes řídítka,“ prozrazuje ve videu Hana Vagnerová.

Nicméně její vztah k cyklistice je…  „Veskrze kladný,“ směje se. Celá moje rodina totiž jezdí na kolech a já sama jsem hodně jezdila už jako malá. Táta jezdí hodně moc, ségra jezdí hodně moc, jenom já jsem  přestala, naposledy jsem jela  asi před deseti lety, tedy pokud nepočítám městská kola, která občas využiju.

Hanka podobně jako ostatní herci  na kole při natáčení  skutečně najela kolem 90 kilometrů. V nejtěžších scénách ji zastupovala dublérka, profesionální jezdkyně Kateřina Tóthová, která za Hanku jezdila i technicky náročné scény v bikeparku.

Producentem filmu je Tomáš Vican, který stál za „vinařskými“ veselohrami Bobule, dramatem Lidice nebo televizním seriálem Vinaři. Do kin ho uvede distribuční společnost Falcon 19. října.


-red-
zdroj: U. Donátová
foto/video: Falcon, Tomáš Vican, Totalfilm © 2017