V komedii Bajkeři se řeší úchylka na drdoly, Kolová i sociální sítě (video)

Na trochu nedobrovolném cyklovýletě se v nové komedii Martina Koppa podle scénáře Petra Kolečka Bajkeři ocitne trojice hlavních hrdinů David (Adam Mišík), Jáchym (Jan Komínek), a Saša (Vojtěch Machuta) pod vedením Hany Vagnerové. Jedním z důvodů je závislost kluků na sociálních sítích. V dalších rolích rodičů uvidíme například Tomáše Matonohu, Vandu Hybnerovou, Michala Suchánka nebo Václava Postráneckého. „Hraju otce hlavního hrdiny, takže vlastně hraju hlavního otce,“ říká s nadsázkou Tomáš Matonoha. A co mu způsobí jeho bývalá žena v podání Vandy Hybnerové? A proč by bylo pro Michala Suchánka složité zahrát muže v knihovně? Podívejte se na nejnovější video, které představuje právě dospělé hrdiny.

Vanda Hybnerová hraje bývalou ženu Tomáše Matonohy. Nelibě nese, že má mladou přítelkyni v podání Hany Vagnerové. A tak nabádá svého syna, aby ji otci přebral. Jak to dopadne a jestli se David v podání Adama Mišíka o něco takového pokusí, uvidíme až v kinech.

Vanda Hybnerová na place filmu Bajkeři (vlevo Hana Vagnerová a Adam Mišík, vpravo Tomáš Matonoha(foto: Totalfilm)

Scénář Petra Kolečka také vzkřísil tak trochu zapomenutý sport, jímž je kolová. Československo bývalo jeho velmocí především díky legendárním bratřím Pospíšilovým, mnohonásobným mistrům světa.  „Kdysi Tomáš Svoboda, můj divadelní spolurežisér, měl sen, a já si myslím, že ho má furt, udělat divadelní představení o bratrech Pospíšilech. Já stejně myslím, že to dřív nebo později zrealizujeme. Nabízeli jsem to tenkrát dokonce Národnímu divadlu… V Bajkerech nejsou bratři Pospíšilové, ale snažil jsem se najít nějaké spojení starší generace postav s koly, a myslím si, že prostě do filmu o kolech v české kotlině kolová patří. A dost sázím na to, že to bude věc, která film hodně osvěží. Těší mě i obsazení Michala Suchánka jako fanouška kolové, od počátku bylo jasný, že tohle bude role, kterou těžko odmítne. Michal byl hrozně rád a na premiéře Masaryka mluvil jenom o tom, jak bude dělat tu kolovou, že se na to těší,“ vzpomíná Petr Kolečko. Zapáleného fanouška kolové a otce jednoho z trojice kamarádů si ve filmu zahrál Václav Postránecký.

Komedie Bajkeři režiséra Martina Koppa podle scénáře Petra Kolečka vstoupí do kin již 19. října.

-red-
zdroj: U. Donátová
foto/video: Falcon, Tomáš Vican, Totalfilm © 2017