Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmová filharmonie zahraje v Rudolfinu to nejlepší ze sci-fi filmů

Filmová filharmonie si za několik let svého působení získala značné renomé a platí za jeden z nejpopulárnějších symfockých orchestrů v zemi. Sdružuje profesionální hudebníky a také talentované studenty a absolventy středních a vysokých hudebních škol. FILMharmonie vystupuje převážně ve více než 80členném obsazení. Dopřává tak divákům jedinečný zážitek v podobě dynamických živých koncertů filmové hudby v té nejvyšší možné kvalitě. V sobotu 14. října se pražské Rudolfinum rozezní tóny z filmů Star Trek, Matrix, Vetřelec, Znamení, Star Wars a dalších legendárních sci-fi filmů.

Orchestr zahájil své působení roku 2014 koncertem v sále Pražské konzervatoře s tematickým programem Western Night a za krátkou dobu získal početnou základnu stálých fanoušků. Šéfdirigentem FILMharmonie je Chuhei Iwasaki, který stojí v čele většiny koncertů. Za dobu své působnosti se orchestr účastnil řady festivalů, z čehož jmenujme realizaci projektu Vesmírná odysea festivalu Skrz na skrz nebo celou řadu úspěšných performancí v rámci festivalu Film Music Prague, Prosecký podzim nebo Tomáškova a Novákova hudební Skuteč. Doposud orchestr koncertoval v mnoha českých sálech, například v Hradci Králové, Ostravě, Olomouci a také už jmenovaném prestižním pražském Rudolfinu.

Pár vstupenek je ještě k dispozici zde

Filmová filharmonie – dirigent Chuhei Iwasaki

„Přednosti Filmové filharmonie jsou především v kvalitním hudebním nastudování a nadšení hudebníků, diváci si tak mohou živě užít 80 členný orchestr,“ dodává šéf orchestru Matěj Lehár. Těleso vrací do českých sálů stále větší množství posluchačů, kteří tak nalézají opět vztah k živé, symfonické hudbě.

-red-

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast