Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Zlaté glóby mají vítěze – Tři billboardy kousek za Ebbingem a Lady Bird

Tradičně dva vítěze mají Zlaté glóby, které každoročně udělují zahraniční novináři v Hollywoodu. Nejlepším dramatem je kriminálka Tři billboardy kousek za Ebbingem, kategorii komedie-muzikál vyhrál snímek Lady Bird. Oba filmy mají silnou ženskou hrdinku. Druhé nejprestižnější filmové ceny se udílely v noci na dnešek v Hollywoodu.

Nejlepší mužský herecký výkon předvedl podle zahraničních kritiků Gary Oldman v historickém dramatu Nejtemnější hodina. Sošku za ženský výkon si odnáší Frances McDormand, hlavní představitelka vítězného snímku Tři billboardy kousek za Ebbingem. Zlatý glóbus za výkon v komedii a muzikálu si letos odnesl James Franco za kreaci ve filmu The Disaster Artist.

Nejlepší herečkou v této kategorii je Saoirse Ronan za Lady Bird. Ve vedlejší roli bodoval Sam Rockwell, opět za snímek Tři billboardy kousek za Ebbingem. Nejlepší herečkou ve vedlejší roli je Allison Janney z filmu Já, Tonya.
Nejlepším režisérem se stal Guilllermo del Toro za film Tvář vody. Další Zlatý glóbus pro Tři billboardy kousek za Ebbingem zajistil jeho scenárista Martin McDonagh. Nejlepší hudbu letos napsal Alexandre Desplat ke Tváři vody. Nejlepší píseň je This is Me z Největšího showmana. Coco se stal animovaným filmem roku a nejlepším zahraničním snímkem je Odnikud.

Zlaté glóby se udílí i za televizní počiny. Nejlepším letošním dramatem je Příběh služebnice. Nejlepší komedií The Marvelous Mrs. Maisel, nejlepší televizní minisérií Sedmilhářky.

-red-

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast